Jutranji šok za Isaaca Palmo: “Mislil sem, da sanjam”

Isaac Palma je leta 2016 na šovu Slovenija ima talent osvojil srca Slovenk. (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
10. 4. 2019

Glasbenika Manca Špik in Isaac Palma sta javnosti pred kratkim predstavila novo pesem Po tebi mi diši ljubezen, ki je kot nalašč primerna za prebujanje narave in ljubezni. 

Oba sta svojo srečo našla ob svojih partnerjih in družinah, še zlasti pa se veseli Isaac, ki bo letos prvič izkusil očetovstvo. Za vedno mu bo v spominu ostal tudi trenutek, ko mu je žena sporočila veselo novico. Manca in Isaac sta se spoznala na snemanju videospota za skladbo Oba, kjer sta odlično prepletla dobro energijo.

Odličen odziv pa je doživela tudi pesem, ki je bila razlog, da sta se glasbenika znova povezala. “Vsako sodelovanje pusti bogate spomine, čustva pa so vedno intenzivna. Moram pa priznati, da se me najbolj dotaknejo tista sodelovanja, ki nastanejo povsem spontano, nenačrtovano,” je povedala Manca. In tudi Isaac ima lepe spomine na skupno sodelovanje.

“Konec talentov 2016, kjer sem zasedel 2. mesto, je spontano prinesel tudi srečanje z mojim producentom Raayem. Spomnim se, da sem sedel v njegov studio in posneli smo to čarobno pesem, ki, verjamem, bo osrečevala še številne generacije za nami. Vsebina pesmi opeva tisto najlepše, kar se nam lahko zgodi, to je ljubezen. Prepričan sem, da je za dobrega pevca poleg tehnike petja za dobro odpeto pesem pomembno tudi to, da je vpet v njeno vsebino. Sam želim čutiti prav vsako pesem in besedilo, ki ga prepevam, zato ni nobena skrivnost, da sem se tudi v tej pesmi našel in jo čutil.”

Iskrena ljubezen

Prav ljubezen je za oba glasbenika gonilna sila. Manca je tisto pravo našla ob svoji družini in hčerki. “V tem trenutku doživljam najbolj intenzivno ljubezen, kar obstaja. Ljubezen matere do svojega otroka. Seveda je tudi partnerska ljubezen nekaj najlepšega, kar človek lahko doživlja, sploh če traja že vrsto let,” prizna Manca. Isaac pa se tega spoznanja nadvse veseli, saj sta z njegovo Patricijo pred kratkim razkrila, da pričakujeta dojenčka.

“Res je, s Patricijo pričakujeva otročka in zdi se, da sva vsak dan bolj in bolj vesela in kar ne nehava odštevati dni do tega posebnega trenutka, ko bomo postali družinica. Veselo novico mi je žena predala povsem v šoku, in to v zelo zgodnjih urah. (smeh) Še preden sem odprl oči, me je zbudila s kriki veselja, da je noseča. Mislil sem, da sanjam. Odkar sva se poročila, sva povsem nerazdružljiva, zato mi je novičko predala kar takoj za tem, ko je izvedela sama. Prav rad podoživim tisto s čustvi nabito jutro,” razkrije glasbenik, ki mu je v ljubezni in partnerskem odnosu najpomembnejše spoštovanje. “Prav nič ne more preseči iskrenosti in spoštovanja med osebama, ki se ljubita. Brez tega si sploh ne morem predstav­ljati, da bi se lahko rodila ljubezen.”

Očetovska vloga

Ob pesmi, ki jo te dni predstavljata Isaac in Manca, pa se glasbenik argentinskih korenin neizmerno veseli nove vloge, ki ga bo letos doletela. “Želim si, da bi znal biti dober zgled, predvsem pa ljubeč oče in takšen, ki zna prisluhniti, objeti, biti v oporo. Tega novega poklica se zelo veselim in vem, da bom dal vse od sebe, da postanem najboljša možna verzija samega sebe,” pravi Isaac, ki je svojo srečo našel ob soprogi Patriciji. Čeprav so današnje partnerske zveze izpostavljene številnim pritiskom, predvsem tudi pomanjkanju časa, Isaac meni, da vsaka zveza za zdrav obstoj potrebuje veliko zaupanja, ki se gradi na pristni komunikaciji.

“V teh časih nam vsem primanjkuje časa, vendar menim, da je velikokrat bolj kot to, koliko časa smo prebili skupaj, pomembno, koliko od tega časa smo zares 'doživeli' skupaj. Včasih je polurni sprehod brez telefonov in zgolj z roko v roki lahko dovolj, da se partnerja čutita in povežeta. Partnerski odnos je nenehna rast dveh oseb, ki sta se odločili za skupno pot, in zagotovo je pomembno, da svojega partnerja znamo slišati tako, kot si želimo, da bi tudi on znal slišati nas. Mislim, da se nam vsem kdaj zgodi, da zaradi vseh obveznosti, skrbi in hitrega življenjskega ritma pogosto zgolj poslušamo, ne znamo pa slišati. Zato verjamem, da sta recept in rešitev za to odklop od vsega in vseh vsaj enkrat na teden, ko je nekaj časa namenjenega izključno našim srčnim izbrancem in polnjenju srčnih baterij,” še pojasni Isaac.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, osebni arhiv, Primož Predalič