K nam prihaja nov lepotni izbor - vodila ga bo Kaly Kolonič

K nam prihaja nov lepotni izbor - vodila ga bo Kaly Kolonič (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
24. 5. 2017

V Slovenijo prihaja še en lepotni izbor, in sicer nam nekoliko manj poznan izbor World Top Model (WTM). Po prepričanju organizatorke Kaly Kolonič Slovenke s svojim videzom in izvrstnimi merami popolnoma ustrezajo merilom trenutne modne industrije.

"Skrajni čas je bil, da se tudi Slovenija postavi na zemljevid mode. Navsezadnje imamo pri nas izredno lepa dekleta, ki s svojim videzom in izvrstnimi merami ustrezajo merilom trenutne modne industrije, in prav je, da se jim ponudi priložnost za uspešno delo kot modeli.

V bistvu lahko rečemo, da so dekleta iz držav nekdanje Jugoslavije še posebej zanimiva in imajo velik potencial. Korak naprej, da bo WTM dobil letos tudi predstavnico Slovenije, pa je naredila manekenka Diana Čonč, ki se je lani udeležila castinga v tujini. Brez njene iniciative tega projekta v Sloveniji sploh ne bi bilo. Nagrado 200.000 evrov in naziv World Top Model je lani prejela Hrvatica Lara Spajić, leta 2015 pa je naziv prve spremljevalke in naziv Top Model Evrope prav tako prejela Hrvatica Dea Maretić. Kar zagotovo pomeni, da ima predstavnica Slovenije vsekakor velike možnosti za zmago," je povedala organizatorka Kaly Kolonič, ki bo tudi voditeljica prireditve, še pred kratim pa je postala tudi mamica.

Avdicije se že začenjajo

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990. Gre za največji in najprestižnejši dogodek v svetu modelinga, ki ga spremlja več kot 100 milijonov televizijskih gledalcev, modne agencije, lepotni agentje, na tisoče stilistov, frizerjev, vizažistov, fotografov in kreatorjev, vsi modni mediji, blogerji ter nasploh sledilci mode in lepote.

"Z gotovostjo lahko rečemo, da gre za dogodek, ki navdušuje milijarde ljudi," pravi Kaly in doda: "WTM je do zdaj potekal v več kot 15 evropskih metropolah, Milanu, Zürichu, Monte Carlu, Berlinu, Palma de Mallorci, Rimu, Zanzibarju, Gotheburgu, Luganu, Pragi in Budimpešti ter je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen ..."

V Sloveniji bodo casting za to tekmovanje konec maja in v začetku junija. V juniju bodo potekala že prva snemanja in fotografiranja in do septembra bo izbrana predstavnica, ki bo konec leta odpotovala v Miami in se tam udeležila prestižnega dogodka World Top Model.

Kaly Kolonič

"Tam si bo nabrala veliko izkušenj, spoznala kopico ljudi iz modne industrije in, če ji bo sreča naklonjena, domov odnesla 200.000 evrov vredno pogodbo za modeling," Kaly z navdušenjem zaključi opis tega svetovnega dogodka. Kdo je v žiriji, je za zdaj še skrivnost, bo pa izbrala nekje med 10 in 15 modelov, s katerimi bomo sodelovali naprej. Model, ki bo zastopal Slovenijo v Miamiju, pa bodo izbrali modni poznavalci, mediji in prebivalci Slovenije."

Kaly po porodu ne počiva

Kot voditeljica izbora World Top Model se bo preizkusila kar Kaly Kolonič, ki dogodek tudi organizira prek svoje agencije, sicer pa v voditeljskih vodah ni nova. "Glede na to, da imam za sabo 15-letno kariero kot televizijska in radijska voditeljica ter voditeljica številnih dogodkov, zadnja leta pa sem vodila znatno število modnih dogodkov, modnih revij, Miss borilnih veščin in ne nazadnje zadnja štiri leta izbor Miss Universe, imam na tem področju ogromno izkušenj. Moram pa priznati, da se nove vloge izjemno veselim, predvsem zato, ker bo nekaj novega in svežega, hkrati pa bo to moj prvi večji projekt po porodu. Obožujem izzive!"

Eva Jandl