Kaj je za vas užitek?

Vir: Govori.se
15. 6. 2010

Izbrali smo tri nove nagrajence v nagradni igri Kaj je za vas užitek, v kateri podeljujemo paket 20 jogurtov Maxim premium.

Med vsemi prispelimi opisi užitkov tokrat izpostavljamo naslednje tri:

Uporabnica sončnica piše ...
Neskončen užitek zame pomeni biti v zavetju mlade komaj razcvetele duše. Podobna je kot nekakšnemu cvetu, ki izpuhteva svoj najslajši vonj prvemu sončnemu žarki nasproti. Treba jo je tisti hip utrgati in se je do sitega naduhati. Zame je takšen cvet vsak dan, z užitkom obsijan.

Uporabnica hubabuba se je razpisala:
Dan kot vsi drugi, dan enak včerajšnjemu, podoben predvčerajšnjemu, z majhno razliko od dni v preteklem tednu in tednu poprej. Dnevi, postreženi z vedno enim in istim kosilom, ker, roko na srce, moje kuharske sposobnosti so omejene na sedem različnih tipov kosil, chatanje na netu omejeno na tistih nekaj vljudnostih pogovorov, internetno udejstvovanje pa na obiskovanje tistih sedmih običajnih spletnih strani. Z eno besedo: rutina.

Čeprav si želim, da bi svoje dolgočasno življenje popestrila, bo do opaznih sprememb prišlo, ko bo moje leno in zabluzeno visočanstvo le blagovolilo diplomirati in se zaposliti. Da pa vse skupaj ni tako črno, si vsake toliko dovolim razvajanje, čeprav si ga v zadnjih nekaj mesecih po definiciji vsekakor ne zaslužim. Spodobi se, da si košček dejavnosti, ki spadajo v okvire razvajanja, privoščiš, ko si za to nekaj dobrega in poštenega naredil. Da si ga zaslužiš, prislužiš, da se nagradiš.

Vem, da je tako prav. Moje razvajanje torej sodi v sivo cono, je prepovedano, je enako grešenju, zato je morda še slajše. Moje razvajanje je moj užitek. Pošteno mero si privoščim, kadar imam priložnost operirati s kapitalom, ki primarno sicer ni namenjen temu. Srce mi poskoči, ko stopim v drogerijo, ki nas vse skupaj neizmerno osrečuje, najprej s pogledom prestrelim police vonjav, nadaljujem s priboljški s seznama za osebno nego in končam pri ličilih. Tehtanje med odločitvami, odločanje med eno ali drugo varianto in razumski pristop k nakupovanju kozmetike sicer dajejo mojemu ultimativnemu užitku pridih racionalnosti, a kaj ko konec dneva pridem do spoznanja, da imam vsaj podobne naložbe že doma in da je bilo užitkarjenje nenazadnje nepremišljeno, nagonsko. Še posebej, če je bil kapital v prvi vrsti namenjen osnovnim stvarem, kot so najemnina, stroški in hrana.

Zaupala sem vam najbolj grešno obliko svojega užitka. Priznam, sem zadovoljna tudi z majhnim, preprostim. Recimo, po opravljenih izpitih sem vedno rada šla na kavo, ali še boljše, pivce, prižgala cigareto in se prepustila brezdelju. Izmučena, neprespana, a skrajno zadovoljna. S poletjem, ki sicer bolj počasi trka na vrata, bom sigurno kakšen večer naredila podobno: pivce za živce (zakaj že?), nekaj cigaret, topla, poletna sapica in vonj po brezskrbnem. Ali pa sprehod, obvezen sladoled, zaljubljeni pogledi in spomini na poletje, ko sva se spoznala. Meni je prav, želji po užitku bo zadoščeno, občutka krivde pa si zaradi malenkosti ne bom pustila vzbuditi.

Uporabnica Mateja pa je poslala zanimivo fotografijo (naslovna fotografija v članku) in zraven pripisala:
Tudi kuharski mojster priporoča uživanje Maxim izdelkov, kateri pričarajo nepozabne užitke...

Nagrade

Vsi trije nagrajenci prejmejo paket 20 jogurtov Maxim premium, ki ga lahko prevzamejo na sedežu Ljubljanskih mlekarn v Ljubljani in Mariboru. Čestitamo!

Nagradna igro še poteka, naslednji teden bomo izžrebali tri nove nagrajence. Sodelujete lahko tukaj.

Neodvisno od izbora uredništva bo svoje delo opravila tudi komisija v sestavi Vesne Milek, Seline Ambrož in Aljoše Bagola. Ti bodo med prispelimi izbrali prispevke za Knjigo užitkov, ki jo bodo ob 15-letnici linije izdelkov Maxim premium izdale Ljubljanske mlekarne.

Priporočamo