Kaj menite, koga imajo raje znani obrazi, psa ali mačko?

Kaj menite, koga imajo raje znani obrazi, psa ali mačko? (foto: Foto: Osebni Arhiv) Foto: Osebni Arhiv
Vir: Story
13. 10. 2019

Pri znanih obrazih smo preverili, kdo jim polepša dan, pes ali mačka.

Igralec Uroš Smolej si ne predstavlja življenja brez Katke in Metke.
Glede na to, kako poseben je Tilen Artač, kaj pa, če ima doma res prašička?!
Tanja Ribič prisega na oboje, pse in mačke. Na fotografiji z mačkom Ibrom.

Glasbenica Urška Majdič - UMA

“Nikakor se ne morem opredeliti. Vsaka žival ima svoje posebnosti, tudi značajske. Rada imam vse, tudi tolikokrat prezrte t. i. rejne živali. Specifika psov je pač v tem, da v večini veliko bolj potrebujejo družbo kot neodvisne mačke, psi pletejo odnose in so zvesti spremljevalci ... A zato ne morem reči, da jih imam raje. Lahko pa potrdim, da si brez pasje družbe ne morem več predstavljati življenja, saj je naša Runika član družine.”

Igralka Alenka Kozolc Gregurić

Še vedno se poslavljam od Paše. Petnajst let smo preživeli skupaj in zame je bil več kot le pes. Nisem ena od tistih, ki bi takoj in zlahka posvojila novo pasjo dušo. Potrebujem čas, da prebolim in tudi pošteno ne bi bilo do drugega kužka, ker bi ga nehote ves čas primerjala s Pašem. Toda vem, da bom spet imela pasjega prijatelja, ker ga v svojem življenju enostavno potrebujem. O mački pa sploh ne razmišljam, čeprav jih imam zelo rada, prav tako kot pse. Živimo preblizu zelo prometne ceste in pred mesecem dni je povozilo sosedino mucko, ki je bila precej tudi moja, in to enostavno preveč boli. Da pa bi mačka živela le v stanovanju, brez možnosti izhoda - tega nočem.

Pevka Jadranka Juras

Z nami živijo psica Kofi in štiri mačke: Pier, Suza, Majda in Mihec. Ančka nas je letos žal zapustila zaradi limfoma, trenutno je v odhajanju tudi Mihec zaradi odpovedi ledvic, imam pa v začasnem varstvu še mačjo mamo s šestimi mladiči, pa skoraj vedno imamo v začasni oskrbi tudi psa. Zame so živali najboljša družba, in ker praktično od rojstva živim z njimi, si življenja brez pasje družbe ne znam predstavljati.

Pevka Marija Šerifović

Imam psa Haka, angleškega buldoga, star je dve leti. Prelep je. Zelo me osrečuje. Sama bi imela tudi kakšno mačko, skuštrano in divjo, a se bojim, da Hak ne bi razumel - res sovraži mačke. A če bi res morala izbirati, bi vedno izbrala psa.

Rok Tamše, urednik in novinar

Pasji človek sem od otroštva. Lasi, Hund, Čanto in Nina so mi pomagali pri dojemanju iskrenega prijateljstva in brezpogojne zvestobe do najstniških let. Pa tudi dedijev Bako in tetin Neron. Zadnjih 12 let mi boljše življenje privošči Bobi. Dolgo sva čakala drug na drugega in se našla na Krasu. Lani se nama je z Andrejo pridružil še Nacho. Nihče še ni omenil, da pogreša samosvojega mačjega prijatelja.

Nova Story že v prodaji

Story