Kaj najraje jedo in kuhajo znane Slovenke?

Vir: Lea
30. 9. 2013

Tokrat nas je zanimalo, kako se Petra Slapar, Stančka Šukalo in Alya znajdejo v kuhinji, in kaj najraje jedo. Izvedeli smo, da ena obožuje francoski biftek, druga je preizkušala različne diete, spet tretji je pomembno to, da je vsak dan nekaj drugega.

Petra Slapar

Pevka in novopečena mamica je strastna gurmanka, čeprav je kuho do nedavnega prepuščala svoji mami. "Moja mama je izvrstna kuharica, zato je vedno kuhala in pekla. Sama sem šele pred kratkim začela kuhati," prizna Petra.

"Najraje si pripravim testenine s tunino v smetanovi omaki. Znam pa odlično pripraviti francoski biftek. Drugače pa nisem izbirčen jedec. Jem praktično vse. Edino, česar ne obvladam, so v mehko kuhana jajca. Ali so preveč ali pa premalo skuhana. Moj mož Robi, ki jih obožuje, je v tem pogledu že obupal nad mano." (smeh)

Stančka Šukalo

Vsestranska Stančka Šukalo je preizkusila že nekatere diete, ki pa se niso obrestovale.

"Še vedno menim, da ločevalne diete niso najboljša rešitev. To sem preizkusila tako, da sem tri mesece kombinirala živila, ki vplivajo na presnovo. Preizkusila sem tudi različne napitke, šejke, ki so nadomestki obrokov. Še vedno pa se najraje držim zdrave prehrane, torej veliko zelenjave, manj ogljikovih hidratov in čim več belega mesa."

Alya

Pevka Alya se zelo dobro spozna na kuhanje. "Posebej pri srcu mi je lahka hrana. Zelenjava, riž in sadje. Kadar kuham, mi je pomembno to, da jem vsak dan nekaj drugega. Imam tudi nekaj izbranih receptov, ki sem jih dobila od babice, s katerimi si popestrim jedilnik. Tukaj so različne mineštre, peciva in druge dobrote, ob katerih se ti cedijo sline," pravi Alya.

Priporočamo