Kaj nam pove govorica telesa Alenke in Rudolpha?

Alenka in Rudolph (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
3. 6. 2014

V reviji Nova Edvard Kadič vsak teden analizira govorico telesa dveh znanih Slovencev, ki ju fotograf ujame na enem od družabnih dogodkov. Tokrat se je strokovnjak lotil analize fotografije, ki je zabeležila pogovor med Alenko Godec in Rudolphom Van Veenom.

Roke:

Alenka se z dlanmi in prsti zelo trudi dopolniti svoje besedno sporočilo. Gre za željo, da bi sogovornik čim bolje razumel naše sporočilo. Očitno gre za pomembne podrobnosti, saj so se prsti njenih dlani znašli znotraj linije očesnega stika med sogovorcema.

Telo:

Telesi sta odprti. Vzdušje je prijateljsko, hkrati pa zelo vljudno. Oba se zavedata, da sta kot posameznika na svojih področjih avtoriteti in se skladno s tem tudi obnašata. Vljudno, prijateljsko, spoštljivo.

Glava:

Gibanje glav je prilagojeno lovljenju očesnega stika zaradi t. i. jezikovne ovire. Kadar se nam pojavi dvom, da nas sogovornik ne bo dobro razumel ali pa mi ne bomo dovolj jasni pri izrečenem, vedno okrepimo očesni stik. Govorici telesa namreč podzavestno vedno dajemo prednost pred besedami.

Napisal: Edvard Kadič, Life Coach in strokovnjak za govorico telesa
www.govoricatelesa.si

Priporočamo