Kaj nam pove govorica telesa Bineta in Lili?

Bine Volčič in Lili Žagar (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
6. 1. 2014

V reviji Nova Edvard Kadič vsak teden analizira govorico telesa dveh znanih Slovencev, ki ju fotograf ujame na enem od družabnih dogodkov. Tokrat se je strokovnjak lotil analize fotografije, ki je zabeležila pogovor med Binetom Volčičem in Lili Žagar po koncu finalne oddaje šova Gostilna išče šefa 2.

Obraz:

Bine nagovarja Lili, ta pa gleda v tla in se pomenljivo smehlja ... Če ne bi upoštevali celotne slike teles in konteksta pogovora (dve zlati pravili!), bi se pri razlagi lahko odločili tudi za možnost, da gre za igro zapeljevanja. Vendar v tem primeru to ne velja. Sicer sta si res naklonjena, vendar ne v prej omenjenem smislu. Bine je res pravkar pristopil k Lili in jo nagovoril, verjetno v zvezi z nečim, o čemer sta že govorila pred časom. Ona ga ob vsem hrupu čim bolj zbrano posluša. Pripravlja namreč svoj odgovor z namenom, da bo odgovor tudi zabaven in tako skladen z ozračjem, ki vlada na dogodku.

Roke:

Lili je roke uprla v boke, dlani pa skrila pred pogledom sogovorca. Običajno takšen položaj zavzemamo takrat, ko želimo igrivo izraziti avtoriteto, t. i. 'višji status' med zapeljevanjem, ali pa zgolj podpreti nedolžno šalo na svoj način. V našem primeru gre prav za slednje. Gre za zaigrano jezo in s tem prijetno in dobronamerno popestritev pogovora z Binetom.

Napisal: Edvard Kadič, Life Coach in strokovnjak za govorico telesa
www.govoricatelesa.si

Priporočamo