Kaj nam pove govorica telesa Danice Lovenjak?

Danica Lovenjak (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
20. 1. 2014

V reviji Nova Edvard Kadič vsak teden analizira govorico telesa dveh bolj in manj znanih oseb, ki ju fotograf ujame na enem od družabnih dogodkov. Tokrat se je strokovnjak lotil analize govorice telesa Danice Lovenjak.

Noge: Danica zaradi kratkega krila sedi zelo poravnano. Pred nezaželenimi pogledi opazovalcev je za dodatno oviro uporabila celo svojo torbico. Pri njeni sogovornici iz položaja nog lahko zaključimo, da jo pogovor zelo zanima. Nogi sta namreč v takšnem položaju, da sta v vsakem trenutku pripravljeni na premik celotnega telesa še bližje proti sogovornici.

Roke: Danica je nekoliko zadržana. V rokah drži reklamni letak in s tem nekoliko 'varuje' svoj položaj. Sogovornica pa je, nasprotno, zelo zainteresirana, da bi pogovor čim bolje tekel. Celo tako, da s svojo levo roko 'ščiti' pogovor pred vdorom morebitnih tretjih oseb.

Telo: Oseba, ki ima več avtoritete v pogovoru, se običajno manj giblje s telesom. Vidimo lahko, da Danica sedi relativno togo. Njena sogovornica pa se precej trudi, da bi čim bolj sodelovala v pogovoru tudi s telesom. Telo ima kar precej obrnjeno proti Danici.

Glava: Danica se svojega (zvezdniškega) statusa zaveda in se temu primerno tudi obnaša. Drža glave je precej nevtralna in dobesedno sili sogovornico, da se ji ta približa in ujame čim več iz pogovora.

Napisal: Edvard Kadič, Life Coach in strokovnjak za govorico telesa
www.govoricatelesa.si

Priporočamo