Kaj o imenu Štajerskega Brendija pravi sin pravega Brendija?

Kaj o imenu Štajerskega Brendija pravi sin pravega Brendija? (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
9. 11. 2017

Pred leti je zdaj na žalost že pokojni pevec Brendi v svojem komadu Kakšna bo ta nora noč prepeval: "Ne zanimajo me bendi, kdo za vraga je ta Brendi ..." Šaljivo je prepeval o tem in verjetno mu niti na kraj pameti ni padlo, da bo nekoč imel posnemovalca, ki si bo nadel celo njegov vzdevek.

Časi se spreminjajo in prišel je Štajerski Mišo, ki obožuje Miša Kovača, ter nato še Štajerski Brendi, ki obožuje Brendija. Kar nekaj stičnih točk med njima bi lahko našli, vendar danes pišemo o Štajerskem Brendiju. Pokojni Brendi je nekoč za Štajerskega Brendija dejal: "To je mlad fant, ki mu je moja glasba zelo všeč, zato je postal Štajerski Brendi."

Njegov sin Dejan Vunjak pa nam je zaupal svoje mnenje o Štajerskem Brendiju. "Moje stališče glede Štajerskega Brendija je pozitivno in velikokrat sva se tudi že srečala. Je super dečko in v veselje mi je, da se je poimenoval po mojem očetu, saj s tem dokazuje, da je bil oče res velik glasbenik in velik človek, po katerem se je marsikdo zgledoval.

Vesel sem tudi, da prepeva njegove pesmi. Več ljudi bo prepevalo njegove pesmi, dlje bo njegova glasba ostala živa." Štajerski Brendi je računovodja, ki dela pri očetu v družinskem podjetju Isn. Kot računovodja dela že deset let. Morda sta mu ravno ta poklic in seveda velika ljubezen do Brendijeve glasbe narekovala, da je postal Štajerski Brendi, s privoljenjem 'pravega' Brendija, in to ime tudi s pridom izkoristil. Začel je prepevati. S ponosom nam pove, da je pred leti skupaj s svojim idolom tudi zapel na odru pesem Sem pravi Primorec. Sprva je prepeval skladbe skupine Don Juan in seveda Brendijeve, zdaj, ko je izdal že prek 100 lastnih pesmi, izvaja tudi te.

Njegov glasbeni program zajema še hrvaške, bosanske pesmi ... Besedila in glasbo piše sam, sodeluje pa tudi z Borisom Jelenkom, Štefanom Šarkezijem in Jožetom Vučkom. Vendar Štajerski Brendi ni ostal samo pri glasbi – ima svoje skodelice, denarnice, koledarje ... Lahko bi rekli, da poskrbi za vse. Če si zaželite njegove glasbe, vam jo zaigra. Če vas v hladnem večeru zazebe, si lahko oblečete majico z njegovim potiskom. V primeru dežja si lahko nadenete kapo z njegovim potiskom in uporabite njegov dežnik. Ja, marsikatero svetovno ime mu glede tega ne seže do kolen. Na svoji glasbeni poti je bil deležen tudi kakšne pikre in posmehljivih pogledov. Na to se ne ozira! Ne pride mu do živega, pa čeprav so mu tudi že poškodovali vozilo. Najpomembnejše mu je, da zadovolji občinstvo. S Štajerskim Mišem sta dobra prijatelja in morda bomo kdaj dočakali tudi neponovljivi duet, nikoli se ne ve. Dveh zvenečih imen ni tako težko združiti, da nastane duet. Ampak združiti dva posnemovalca dveh legend, to pa bi bilo nekaj za sončno stran Alp!

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Goran Antley, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri