Kaj se v resnici dogaja v šovu The Biggest Loser Slovenija? Tekmovalci res stradajo?

Kaj se v resnici dogaja v šovu The Biggest Loser Slovenija? Tekmovalci res stradajo? (foto: Planet Tv) Planet Tv
21. 3. 2019

V torek je hišo The Biggest Loser Slovenija zapustil Andraž Bedene, v hišo pa je prišel nov tekmovalec Gregor Horvat. Je Andraž Bedene šov resnično zapustil prostovoljno ali je za vsem skupaj kaj več?

Sodelovati je želel že v prvi sezoni

Andraž se je prijavil v šov The Biggest Loser Slovenija že v prvi sezoni tega resničnostnega šova pri nas, a se kasneje za sodelovanje v šovu ni odločil, zaradi tega, ker bi moral oditi v šov ravno v času rojstva svojega sina. »V kolikor bi se odločil za odhod v šov, bi zamudil rojstvo otroka, tega pa nisem želel zamuditi. Zato sem se takrat odločil, da bom raje še malo počakal in se v šov prijavil kasneje v kolikor bo za to še priložnost.«

V drugo sezono se ni prijavil zaradi obveznosti na delovnem mestu. Sedaj, v tretji sezoni tega šova je ponovno dobil priložnost, da se prijavi in to priložnost z veseljem tudi izkoristil.

Vstop v hišo

Ko je Andraž z velikimi pričakovanji vstopil v hišo, so ga prevevali prijetni občutki. »Predvsem sem potreboval neko vzpodbudo, da začnem s hujšanjem.« Med tekmovalci se je najbolje ujel in razumel s Feridom in z njim bo ohranil stike tudi sedaj, ko je hišo The Biggest Loser Slovenija moral zapustiti.

Za Andraža je bil najtežji trenutek, ko je moral doma pustiti ženo ter svoje tri otroke. »Družina mi resnično veliko pomeni.« Najstarejša Andraževa hči bo aprila dopolnila 6 let, sin je decembra dopolnil leto dni, najmlajši pa ima šele mesec in pol in je bil ob odhodu Andraža v šov star komaj slab mesec.

Nenadni odhod

Andraž je resničnostni šov zapustil hitro in nepričakovano. Prav tako hitro pa je v šov vstopil tudi novi tekmovalec in s tem nekako nadomestil nenadni Andražev odhod. Andraž pravi, da je šov zapustil zaradi tega, ker je močno pogrešal svoje domače.

Cilj je 130 kilogramov!

Andraž sedaj že pridno nadaljuje s treningi in ustrezno prehrano v krogu svojih bližnjih. »Takoj ko sem prišel domov, sem si uredil fitnes in osebnega trenerja. Vsak dan hodim na treninge!« Ob povratku domov je kot prvo sledilo tudi »čiščenje« hladilnika. »Ko sem prišel domov, sva z ženo spraznila hladilnik. Stran sva vrgla vse stvari, ki niso primerne zame. Nato je sledil obisk trgovine in nakup ustreznih živil, da ne bo preveč pregreh.« Ker je Andraž trenutno nezaposlen, bo lahko resnično ves svoj čas namenil vadbam in s tem dosegu svojega zastavljenega cilja.

Ob vstopu v hišo je Andraž tehtal 181.5 kilogramov ob svojih 186 centimetrih telesne višine. Ob zadnjem tehtanju v hiši je tehtnica pokazala 169.1 kilogramov. »Moja ciljna teža je 130 kilogramov!«

Bo čas razkril resnično dogajanje znotraj samega šova!?

Kmalu po začetku letošnje sezone tega šova so se pričele pojavljati govorice, da v šovu ne poteka vse tako kot bi moralo. Bojda načrtovani obroki, ki bi jih tekmovalci morali zaužiti, nisona jedilniku. Govori se, da so tekmovalci izpostavljeni vadbam in snemanju, da naj ne bi imeli časa zaužiti obrokov v času, kot bi to morali storiti oziroma jih sploh ne zaužijejo. Je mar to razlog za različne slabosti tekmovalcev v letošnji sezoni šova?

Po drugi strani pa vendarle drži, da so udeleženci šova praviloma navajeni zaužiti večje količine hrane in bi jim zato lahko slabosti povzročil že zmanjšani vnosi kalorij v njihov organizem. Če k temu prištejemo še telesno aktivnost, je lahko situacija hitro kočljiva. Po izkušnjah iz minulih šovov pa bojda ni nič nenavadnega niti medsebojno odtujevanje hrane med tekmovalci.

No, Andraž kot razlog svojega odhoda iz hiše The Biggest Loser Slovenija navaja predvsem domotožje. A glede na njegov nenadni odhod iz šova in njegovo hitro zamenjavo z drugim tekmovalcem, sum na dogajanje v zakulisju tega šova še vedno ostaja.

Aleš-Rod

Foto: Planet TV