Kaj se zgodi, če si lase po zadnjem pranju splaknete s hladno vodo

Kaj se zgodi, če si lase po zadnjem pranju splaknete s hladno vodo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

Si tudi vi lase vse do konca umivate s toplo vodo? Morda si jih zdaj ne boste več, ko boste videli, kakšen čudež se zgodi, če jih na koncu splaknete s hladno vodo, nas je trik povsem navdušil.

Če si lase po zadnjem pranju splaknete s hladno vodo, se lahko pojavijo nekateri koristni učinki:

  • Zapiranje lasnih lusk: Hladna voda pomaga zapreti lasne luske ali kutikule, ki se med pranjem las odprejo. Zaprte kutikule naredijo lase bolj gladke, sijoče in manj dovzetne za poškodbe.
  • Povečanje sijaja: Hladna voda pomaga izboljšati naravni sijaj las. Zaprtje lasnih kutikul omogoča, da svetloba odbija od lasnih vlaken, kar ustvarja videz bolj sijočih las.
  • Povečana hidracija: Hladna voda lahko pomaga zadrževati vlago v laseh. Primerjalno s toplo ali vročo vodo, ki lahko izsuši lase, hladna voda ohranja naravne olja in vlažnost, kar prispeva k hidriranim in bolj zdravim lasem.
  • Povečanje volumna: Hladna voda lahko doda nekaj volumna lasem. Ko se lasje ohladijo, se lasne kutikule zaprejo, kar prispeva k večji napetosti in dvigu lasišča, kar daje videz bolj voluminoznim lasem.
  • Spodbujanje cirkulacije: Hladna voda lahko spodbudi krvni obtok v lasišču. To lahko prispeva k bolj zdravemu lasišču in spodbuja rast las.

Pomembno je omeniti, da so učinki splakovanja las s hladno vodo odvisni od posameznika in stanja las. Nekateri ljudje lahko opazijo opazno izboljšanje, medtem ko drugi morda ne bodo videli tako izrazitih učinkov. Vsakdo ima svoje edinstvene lase, zato je pomembno preizkusiti in ugotoviti, kateri način splakovanja las ustreza vašim potrebam in željam.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.