Kaj slastnega je Challe Salle za zajtrk skuhal prikupni Ani Tavčar Pirkovič?

Kaj slastnega je Challe Salle za zajtrk skuhal prikupni Ani Tavčar Pirkovič? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
30. 10. 2019

V oddaji Dobro jutro, ki jo lahko ob delovnikih spremljamo na Televiziji Slovenija, nam vsako jutro ponujajo vrsto zanimivih in poučnih zgodb. Nič drugače ni bilo to jutro, ko je priljubljeni glasbenik Challe Salle z voditeljico Ano Tavčar Pirkovič pripravil zajtrk po njegovem receptu, ne nazadnje pa je pokazal še nekaj vaj, s katerimi krepi svoje izklesano telo.

Priljubljeni glasbenik, ki zadnje čase še kako navdušuje s pesmijo Lagano, ki ima na YouTube skoraj že sedem milijon ogledov, je za jutranjo ekipo pripravil slastno jajčno omleto. In kaj vse se potrebuje za ta preprosti 'Challetov' zajtrk?

Sestavine za jajčno omleto: kokosovo maslo, 3 jajca, lahki sir, nekaj rezin salame iz piščančjih prsi ali pršuta, čebula, paradižnik in kumaro. "Čebulo in paradižnik očistimo in narežemo na drobno. Salamo iz piščančjih prsi narežemo na koščke, sir naribamo. Jajca ubijemo v posodo in jih stepemo z vilico. Dodamo salamo in čebulo, sir bomo dodali kasneje, paradižnik in kumara pa bosta služila kot priloga na koncu. Vse skupaj dobro premešamo. V segreto ponev dodamo kokosovo maslo in počakamo, da se stopi. Ponev obračamo, da se vsa enakomerno namasti. V ponev zlijemo jajčno zmes. Ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče pod omleto. Ko omleta zakrkne, vrh pa je še vedno vlažen, po omleti potresemo 3/4 sira. Omleto preložimo na krožnik, jo prepognemo, potresemo s preostalim sirom, zraven dodamo narezan paradižnik in kumaro in jed je gotova. Zraven se prileže sveže stisnjen pomarančni sok ali limonada. Dober tek!" je vse skupaj opisal glasbenik. Kako izgleda ta vedno okusna in preprosta jed, pa lahko vidite na fotografiji, ki sta jo Challe Salle in Ana Tavčar Pirkovič že delila na družbenih omrežjih.