Kaj sta "ušpičila" Mojca Mavec in Jan Oblak?

Mojca Mavec in Jan Oblak sta že drugič združila moči za dober namen. (foto: Boštjan Podlogar) Boštjan Podlogar
Vir: Lady
2. 5. 2019

“Mlajši bratec je priletel iz Španije. (smeh) In še pomaga nam zbrati sredstva za aktivne počitnice otrok na Debelem rtiču,” se je glasil zapis pod skupno fotografijo Mojce Mavec in slovenskega nogometnega zvezdnika Jana Oblaka, ki skupaj s televizijsko voditeljico sodeluje pri dobrodelni akciji Zaigraj z nami, ki sta jo z Janom podprla že drugič.

V sodelovanju s fundacijo Playerspromotions, ki jo vodita Miha in Marinka Mlakar, zbirajo sredstva za otroke z manj možnostmi, da lahko preživijo brezplačne počitnice na Debelem rtiču. “Letos je sploh bilo noro, ker nas je podprl tudi lastnik kluba Atletico de Madrid, Miguel Ángel Gil Marín, ki je osebno prinesel darila za slovenske otroke,” je bila ob prvem srečanju s športnim mogotcem navdušena Mojca. Rdeči križ Slovenije in Fundacija Playerspromotions sta tudi letos v sodelovanju z Janom Oblakom, ki sta ga za dober namen podprla še Lionel Messi in Luis Suares, spodbudila osnovnošolce po Sloveniji, naj darujejo za svoje vrstnike z manj priložnostmi.

Šport, zdravje in darovanje so jih združili v skupni akciji z naslovom Zaigraj z nami/Play with us, zaradi česar bo več kot 100 otrok z manj priložnostmi iz vse Slovenije lahko s tako zbranimi sredstvi preživelo petdnevne brezplačne počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Osnovnošolci iz 85 osnovnih šol po Sloveniji so si s prispevkom za svoje sovrstnike odprli vrata v žrebanje za vrsto privlačnih nagrad, ki je potekalo 11. aprila v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.

Zbranim otrokom in športnim navdušencem je dobrodošlico v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič izrekla vodja zdravilišča, mag. Ana Žerjal, predstavnik Fundacije Zaigraj z nami Jaka Jakopič pa je povedal, da šport enako kot dobrodelna organizacija ljudi povezuje in jih spodbuja k medsebojni pomoči in sodelovanju. Predsednik Rdečega križa Slovenije Alojz Kovačič se je v nagovoru zahvalil vsem otrokom, ki so s svojo donacijo prispevali, da bo lahko več kot sto njihovih vrstnikov brezplačno preživelo petdnevne počitnice ob morju.

Besedilo: A. P. K. // Fotografije: Boštjan Podlogar

Priporočamo