Miša Molk: Ne z/morem listati po knjigi, ki ji je že nekdo slinil strani

Miša Molk: Ne z/morem listati po knjigi, ki ji je že nekdo slinil strani (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
29. 7. 2019

Številni znani obrazi si v poletnem času, sploh na plaži, radi krajšajo čas s prebiranjem knjig. Eni so pri tem bolj uspešni, zopet drugi izbrane knjige ne preberejo niti do konca. Med strastnimi bralkami je tudi prva dama slovenske televizije Miša Molk, ki bo to poletje prebrala zvrhan koš knjig, ki pa jih je izbrala po naključju. Kaj pa ostali?

Jan Kovačič, osebni trener: Ravno ste me ujeli pri branju knjige Kako deluje človeško telo. Sicer mi je še ni uspelo prebrati do konca, lahko pa rečem, da jo priporočam vsakomur. Knjiga na enostaven in zanimiv način razloži delovanje našega telesa in nam lahko služi kot nekakšna navodila.

Jure Godler, televizijski voditelj: Najboljša knjiga letošnjega poletja pa je zame v vsakem primeru Predsednikova norost Jureta Godlerja. Ko jo berem, kar ne morem verjeti, da sem jo napisal sam. Priporočam vsakemu pismenemu človeku!

Tine Deu, blogerka: Roman Eleganca ježa francoske pisateljice Muriel Barbery mi je za rojstni dan podaril francoski prijatelj. Kar nekaj časa je sameval na nočni omarici – ko sem ga poleti končno vzela v roke, pa je zgodba vame butnila z vso silo. Spominjam se tudi časa, ki sem ga v senci pod figo preživela s Paulom Austerjem. Ideja, da poletje posvetiš enemu samemu avtorju, se mi zdi kar zanimiva. Auster brez težav zdrži takšen pritisk. Priporočam.

Ema Kozin, boksarka: Sem ravno nekje na sredini knjige Renesansa Oliverja Bowdena, ki je prva v zbirki knjig, napisanih po seriji videoigrah Assassin’s Creed in moram reči, da me je kar potegnila. Med treningi in učenjem pa raje sežem po kakšni križanki in sudokuju, zraven pa mora biti obvezno glasba, recimo Seven Days in May.

Ljudmila Novak, političarka: Trenutno berem knjigo moževega prijatelja iz mladosti Braneta Knehtla Sporočilo prijateljem. V njej avtor govori o svoji življenjski poti in spoznanjih o vrednosti življenja, ko si na preizkušnji zaradi bolezni.

Nova Story že v prodaji

Story