Kaja Štiglic iz slovenske uspešnice Poletje v školjki je še vedno nadvse očarljiva, samo poglejte jo!

Kaja Štiglic iz slovenske uspešnice Poletje v školjki je še vedno nadvse očarljiva, samo poglejte jo! (foto: facebook.com/Kaja-Štiglic) facebook.com/Kaja-Štiglic
15. 7. 2021

Od filmske uspešnice Poletje v školjki, ki je obeležila več generacij odraščajočih najstnikov, je minilo že 34 let.

Takrat je postavna Kaja Štiglic navdušila z vlogo Milene v omenjenem filmu, ki se ga hote ali nehote marsikdo spomni predvsem poleti in si morda še zavrti znamenito glasbeno uspešnico z istim naslovom.

Kaja zdaj šteje 47 let, ko je nastopila v filmu je bila še najstnica. Že vrsto let živi v ZDA, kjer se ukvarja z organizacijo dogodkov, kot je mogoče zaslediti na njenem profilu na družbenem omrežju. Če sodimo po njenih fotografijah, se ni kaj dosti spremenila, saj je še vedno zelo mladostna in neverjetno vitalna.

Sicer pa je ta postavna dama plesala že od mladih let, udejstvovanje v umetniškem svetu pa ji je bilo položeno v zibelko - tako njen dedek kot oče sta filmska režiserja.

Kaja se je tako zapisala plesu, po srednji šoli se je izobraževala v Londonu na The London Lewis Ballet Company. Pozneje je odšla v Ameriko in tam odprla svoje podjetje za organizacijo dogodkov. Kaja se medijsko ne izpostavlja in svoje zasebno življenje ohranja zase, do česar ima vso pravico. A vseeno je lepo, če se tu pa tam spomnimo na njo in njen doprinost k slovenski popularni kulturi.