Kako bodo praznike preživeli tekmovalci iz Gostilne?

24. 12. 2013 | Vir: Story
Deli
Družinsko (foto: Sašo Radej)
Sašo Radej

Tekmovalce iz šova Gostilna išče šefa 2 smo povprašali, kje bodo preživeli božične praznike, s kom bodo delili najlepše trenutke v letu in kaj jim ti prazniki pomenijo.

Žiga: "Letos bom praznike preživel s punco Barbaro. Čas, ki prihaja, nama pomeni veliko, saj se bova tako še bolje spoznala, izvedela več o različnih navadah praznovanja, preživljala lepe večere ob vinu, večerjah, zunaj na sprehodu, to bo čas samo za naju in s prijatelji. Božič bova praznovala v krogu družine, novo leto pa v krogu prijateljev, to bo čas za sprostitev in veselje. Obdarila se bova s kakšno lepo pozornostjo, ki pooseblja vsakega posameznika, to bodo najina prva darila in zagotovo bodo nekaj posebnega in podarjena z ljubeznijo. Najinega doma ne bova nič posebej okrasila, le z božično zvezdo in adventnim venčkom."

Žiga

Martina: "Za božič bom doma s prijatelji in družino. Praznujemo ga vsako leto in običajno midve z mamo kuhava. Letos bom kuhala jaz. Za sladico že vem, da bom naredila sladoled, tako kot smo ga delali v Gostilni, na meniju pa bodo še mesne ruladice in nekaj zelenjavnega. Za novo leto nameravam odpotovati v Beograd s prijatelji ali pa najeti kakšno hišico v Mariboru ali Ljutomeru. Lani sem na primer silvestrovala v Mariboru na trgu in bilo je super."

Martina

Lidija: "Vse praznike bom preživela z družino. Čisto normalno, na božični večer bomo imeli večerjo, ne vem pa še, kaj. Tudi novo leto bom preživela doma, z možem in obema sinovoma, ne gremo nikamor."

Lidija

Mitja: "Ker imamo majhnega otroka, ne bomo kam posebej hodili. Na obisk bo prišla tašča in že tradicionalno bomo šli pogledat jaslice na Sveto goro pri Gorici. Ker sem prejšnja leta običajno delal, bom tokrat lahko končno jaz skuhal božično večerjo. Silvestrovali pa ne bomo kaj posebej, ne damo veliko na to in bomo kar doma."

Mitja

Fredi: "Božič vsako leto praznujemo v krogu družine, saj je to družinski praznik. Jaz vsako leto postavim jaslice, žena pa jelko. Tudi zunaj pred hišo je vsako leto čutiti božično vzdušje, saj zelo rad okrasim okolico hiše z lučkami. Zvečer gremo običajno k polnočnici, nekateri pa pridejo k polnočnici celo peš z baklami. Moram se pohvaliti in povabiti druge, da pridejo k nam v cerkev in si ogledajo novi in najveličastnejši mozaik v Sloveniji, delo patra Rupnika. Vsako leto nastavimo pod smrečico tudi darila in jih v krogu družine odpiramo, saj je to nekaj posebnega in že vsako leto komaj čakamo, da lahko postavimo jaslice in smrečico. Za silvestrovo pa gremo, če je le možno in ni treba delati, skupaj z družino enkrat k sestri, drugič k bratu in tretjič k ženinim staršem. Tako da smo vsako leto drugje, seveda pa smo tudi pri nas in takrat se z ženo potrudiva in pripraviva zelo okusno večerjo za vse zbrane. Zdaj, ko sem v šovu spoznal mnogo novih in okusnih stvari, se mi ne bo treba bati za nove ideje pri tovrstnih večerjah. Ko sem v začetku omenil, da se zberemo skupaj za silvestrovo, če je le možno, sem mislil zato, ker imava z ženo oba takšni službi, da je na žalost treba tudi takrat delati, jaz v kuhinji, ona pa v domu starejših ko medicinska sestra."

Fredi

Tilen: "Božični večer bom preživel pri punci Tanji na Dolenjskem v družinskem krogu. Za večerjo imamo vedno kaj novega, letos bom najverjetneje jaz kaj skuhal, ne vem pa še, kaj. Za silvestrovo pa še ne vem, kje bova, lani sva bila doma, letos bova morda kam šla s prijatelji, še ne vem."

Tilen

Irena: "Na božični večer bom najverjetneje delala, božič pa bom preživela doma pri fantu, saj ima njegov brat takrat rojstni dan, jaz mu bom spekla torto. Za novo leto smo se pa zmenili, da bomo pri mojih starših v Moravčah. Jaz bom kuhala in povabili bomo še nekaj sorodnikov. Navajeni smo, da se za novo leto vedno veliko je, da imamo ogromno hrane, vključno s sladicami. Kaj bom pripravila, pa še ne vem."

Irena

Zdenka: "Na božič bomo doma z otroki in vnuki pripravili, kar njim ustreza, vse bo po njihovem okusu. Pripravila bom sladico 'vrt' iz Gostilne, ne bo pa manjkala niti potratna potica. Za silvestrovo pa bom delala, pomagala bom v Velenju, kjer bo silvestrovanje na trgu."

Zdenka

Iztok: "Božič je družinski praznik, ko se družina sreča ter pogovori. Tako kot večina ga bom preživel v družinskem krogu. Novo leto sem lani preživel s prijatelji. Manjša skupina, da smo malo pogledali, kaj vse se je dogajalo prek leta. Letos še ne vem, kje bom, ampak kjerkoli že bom, vem, da imam najboljše prijatelje in bomo skupaj prešli v novo leto."

Iztok

Tomaž: "Za božični večer poskušam skuhati kaj posebnega, čeprav imajo otroci raje kakšnega piščančka ali purana v pivskem testu. Oni imajo radi ocvrte stvari, to so pač otroci, zaradi njih ne bi rad preveč kompliciral. Letos se še nisem odločil, ampak prav gotovo jim bom pripravil kaj posebnega, saj se le malokatero leto zgodi, da sem doma ves dan. Letos bom izkoristil ta božič. Že šest let nisem bil ves božični dan doma. Seveda otroci, sedemletni Staš, štiriletni Rene in dveletni Gaj, komaj čakajo darila, ki jih prinese Božiček."

Tomaž Škvarč Lisjak z družino

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk

Nova Story že v prodaji

Story Story 52/2013

Story Story 52/2013, od 18. 12. 2013