Kako bodo preživeli letošnje valentinovo znani slovenci?

13. 2. 2017 | Vir: Nova
Deli

Valentinovo ali gregorjevo? Ker so tudi pri nas vse bolj in bolj priljubljeni ameriški prazniki, se tudi po praznovanju teh Slovenci ločimo na dva pola. Na eni strani strastni romantiki, ki se dneva, ovitega v rdeče srčke in vrtnice, nikakor ne branijo ter na drugi tisti, ki ostajajo zvesti slovenski tradiciji in datumom, ki obeležujejo njihove posebne obletnice.

Kakšni so načrti nekaterih znanih Slovencev ob letošnjem prihajajočem valentinovem, smo preverili pri estradnikih, ki so nam ponudili precej drugačne odgovore.

Najprej smo vprašanje zastavili priljubljeni glasbenici Manci Špik, ki nam je priznala, da po duši sicer ni velik romantik.

"Nisem ne vem kako romantična, a vseeno valentinovo rada preživim ob dobri večerji, dobri kapljici in dolgem klepetu," nam je namreč priznala mlada mamica, ki je tik po novem letu obeležila velik uspeh z izdajo dueta z Isaacom Palmo. Prav slednji pa ima od lani za valentinovo prav posebne načrte, saj sta si z izbranko Patricijo lani prav na ta dan obljubila večno zvestobo.

"Valentinovo? Midva se trudiva, da ga praznujeva vsak dan," nam je najprej povedal Isaac, nato pa dodal, da bo letošnji praznik minil v prav posebnem duhu.

"Letošnji februar bo poseben predvsem zato, ker bova praznovala prvo obletnico poroke. Strinjava se, da bo to najlepše darilo za valentinovo. Prenašava se že leto dni in precej dobro nama gre," nam je v smehu povedal. Sicer pa Isaac ni edini, ki na praznik zaljubljencev praznuje obletnico.

Med njimi je tudi pevka Raiven, ki s svojim izbrancem Iztokom na ta dan praznuje obletnico zveze. "Sicer pa nisva tako romantična, kot to morda nakazuje ta datum," je v smehu povedala pevka, ki bo tudi letos nastopila na velikem odru prireditve Ema.

Nekoliko manj so nad valentinovim navdušene igralke, ki bodo v kratkem skupaj nastopile tudi v novem muzikalu MGL 'Trač ali Mnogo hrupa za nič'.

Mojca Funkl, ki jo lahko spremljamo tudi v seriji Usodno vino, nam je tako povedala, da z možem valentinovemu ne posvečata veliko pozornosti.

"Moj dragi je Gregor, tako da ..." se je najprej pošalila, nato pa dodala, da 14. februarja ne počneta ničesar posebnega. "Predvsem zato, ker imava le malo pozneje obletnico dne, ko sva se zaljubila," nam je namreč povedala, z njo pa se je strinjala tudi simpatična igralka Iva Krajnc.

"Midva valentinovo navadno izkoristiva tako, da najameva varuško in greva kaj dobrega pojest. Ampak imava tudi midva kmalu za tem obletnico, zato to navadno takrat praznujeva," pojasnjuje in dodaja, da jo 'srčki in čokolada na silo' ne prepričajo. Temu pritrjuje tudi rdečelasa igralka Tina Potočnik.

"V resnici jaz sploh ne bi vedela, da je valentinovo, če teh čokolad ne bi bilo," je namreč pojasnila. In prav s sladkarijami si praznovanje praznika zaljubljenih popestrita Ranko Babić in njegova izbranka Nataša. "Ob tej priložnosti si prineseva kakšno sladkarijo. Od takšnih posebnih praznikov sicer najbolj praznujeva rojstne dneve," sta nam povedala. 

Maja Muhič