Kako bodo znani preživeli poletne mesece?

Vir: Lea
29. 6. 2016

Tudi na uredništvu smo se kljub muhastemu vremenu že navdušile nad poletnimi dopustovanji. Tisti, ki budno spremljate naše prispevke, ste lahko že opazili, da se je poletje prav potihoma že prikradlo v naše misli, in tako bo tudi tokrat. Lea se je z znanimi Slovenci namreč pogovarjala o njihovih poletnih načrtih ter o tem, kako navadno okrasijo dni toplega dela leta.

Na štajersko V poletnih mesecih se na daljši dopust ne bo odpravil, bo pa družino razvajal pozneje.
Še brez načrtov Njena poletna tradicija so bili oddihi na Krku, za letos pa še nima načrtov.
romantika v dvoje Poleti si bo privoščila dvotedenski oddih s partnerjem Aljažem.
sprehodi, hribi Voditelj oddaje Dobro jutro si vsako leto privošči oddih v Dalmaciji.

Tara Zupančič, voditeljica oddaje Pop In ter manekenka

Svoj počitniški cilj vedno izberem zadnji trenutek, saj vedno pride nekaj vmes. Tudi letos se tako še nisem odločila, kam se bom odpravila, imam pa začrtane okvirne datume poletnega pobega," nam je povedala Tara in dodala, da se je do zdaj največkrat odpravila v Španijo. "Tri leta zapored sem se poleti odpravila v Španijo, to je vedno čas, ki si ga vzamem zase. Rada imam Španijo, pa tudi v gimnaziji sem se učila špansko. Pred kratkim sem v Sevilli celo obiskala špansko šolo in zelo uživala. Odkrivala sem skrite kotičke, sama, in všeč mi je bilo," nam je povedala in dodala, da se je poletnemu oddihu lani odpovedala. "Glede morja sicer nisem izbirčna. Navadno vsako leto obiščem kakšen drug kraj, se pa zna zgoditi, da bom letos morda res spet pristala prav v Španiji," še dodaja.

Darko Klemen, zmagovalec MasterChefa Slovenija 2016

"Za oddih na Primorskem mislim, da je primernejši čas zima. Zdaj je tu namreč visoka sezona in vsi bomo morali napeti vse moči, da bomo delali v poletnih mesecih. Vsaj zase vem, da bom delal, kolikor mi bo le uspelo, ker mislim, da moram kovati železo, dokler je vroče," nam je pojasnil Darko in dodal, da bo družino z delčkom nagrade, ki jo je prejel, brez dvoma odpeljal na kakšen lep izlet. "Tudi žena dela v Portorožu, zato se bomo po tem, ko se razmere malce umirijo, odpravili kam. Obiskali bomo Štajersko, želim si pa tudi, da bi na Koroškem obiskali Lovra," nam je povedal Darko, Mariborčan, ki zadnjih 13 let živi v Portorožu.

Nuša Lesar, voditeljica oddaje Svet na Kanalu A

"Navadno sem vsako leto hodila na Krk, ker imajo starši mojega moža tam prikolico že leta. Poleg tega da smo vsako leto tam preživeli nekaj časa, sva se z možem vedno odpravila tudi kam drugam. No, letos se bom prvič po dolgih letih na morje odpravila sama," nam je povedala Nuša in dodala, da sicer s sodelavcem Gregorjem Trebušakom še nista določila svojih terminov dopustovanja, zaradi česar poletnega dopusta še ni začela načrtovati.

Ula Furlan, televizijska voditeljica oddaje Planet Zvezde

"Poletne počitnice so v načrtu. Brez dvoma načrtujem romantično preživljanje v dvoje, ker imava s partnerjem takšne urnike, da se srečujeva ob urah, ko jaz že spim na kavču. Torej so večerne ure tiste, ki so najine, kar pomeni, da bova vsaj dva tedna 24 ur na dan skupaj, in to je to. Tega se zelo veselim, prav tako obiska najboljše prijateljice in njenega partnerja, ki živita na Nizozemskem, in upam, da bomo tudi z njima ujeli kakšen podaljšan vikend. Poletje je vedno takšno. Sicer pa si želim, da bi se jeseni odpravila tudi na kakšen tropski pobeg z malce bolj konkretnim letalom," nam je povedala Ula.

Andrej Hofer, televizijski voditelj oddaje Dobro jutro in urednik oddaje Slovenski pozdrav na RTV Slovenija.

"Vsako leto se odpravim v Dalmacijo. Moja mama je Dalmatinka in jaz sem to nekako pobral po njej. Všeč so mi tamkajšnja klima, ležernost ljudi in morska hrana. Tudi čolni, vonj po soli ... Zliti se s tistim okoljem za dva tedna mi je super. Slovenci pa smo tako ali tako zelo uživaški narod," nam je pojasnil Andrej in dodal, da mu je v vsakem pogledu všeč preživljati prosti čas v naravi. "Sprehodi, hribi ... Skratka to, da sem več v stiku s samim sabo. Ne želim se obremenjevati s človeškimi karakterji okrog sebe in ne morem vplivati na stvari, ki jih ne moreš spremeniti," še dodaja.