Kako dan preživi Miss Earth Slovenije Maja Strnad

Kako dan preživi Miss Earth Slovenije Maja Strnad (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
13. 12. 2016

Maja je dekle z lepotnim nazivom, katerega stereotipov se spretno otresa. Letošnja miss Earth Slovenije je študentka industrijske farmacije, ki v času, ko guljenje šolskih klopi postavi na stranski tir, z veliko vnemo razvija platformo zdravega življenja po lastni ideji. Bo že držalo, kot pravi – da so njeni dnevi pestri in da niti eden ni podoben prejšnjemu.

7.00
Vstajam precej zgodaj, odvisno od aktivnosti, ki jih imam čez dan. Poleg študija in realizacije idej se aktivno ukvarjam s stajlingi, jogo in sprehodi na Šmarno goro. Dan sicer začenjam s čajem ali kavico ter obilnim zajtrkom – kosmiči, sadjem in grškim jogurtom –, saj se mi zdi pomembno, da se dela ne lotim s praznim želodcem.

8.00
V času izpitov sem se ob tej uri začela učiti.

14.00
Čas za kosilo s prijateljicami. Običajno se skupaj učimo in si po tem privoščimo še obrok, čaj ali kavico, nato pa se zopet odpravimo nazaj v knjižnico.

20.00
Za vse obveznosti v Ljubljani uporabljam kolo ali se do njih odpravim kar peš, le izjemoma se usedem za volan. Tako se peš odpravim čez Tivoli do doma v Šiški ...

20.30
Pridem domov in pojem večerjo. Ponavadi si jo pripravim sama, na krožniku se običajno znajde veliko zelenjave in piščančji zrezek. Sledi večerni ritual: umijem si kožo in se potrudim, da čim prej zlezem v posteljo, saj si po napornih nekaj mesecih želim nazaj pridobiti svoj bioritem.

23.00
Takrat se najkasneje odpravim spat. Občutek imam, da je najpomembnejši spanec tisti med deseto ter dvanajsto uro, in če se držim tega, je naslednji dan nekaj povsem drugega.

Neja Drozg