Kako Draga Kepeš pripravlja najboljšo vročo čokolado

11. 12. 2016 | Vir: Lea
Deli

Čeprav so koktajli navadno vključeni v predstavo o poletnih dneh na plaži, nas je mojstrica mešanja pijač Draga Kepeš, ki je pred kratim na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji pijač after diner osvojila tretje mesto, prepričala o nasprotnem. 

Kako Draga Kepeš pripravlja najboljšo vročo čokolado Goran Antley

V resnici smo na uredništvu zdaj precej entuziastične, ko beseda nanese na tople pijače. Ob pogovoru v ljubljanskem lokalu Lolita, ki ga že pet let pridno vodi tudi gospa Draga, so se nam ob pripravi koktajla lolitka kar malce pocedile sline, kot pravi Draga, pa recept izvira iz pijače s prav posebno zgodbo.

"Gre namreč za brezalkoholno in 'zimsko' različico koktajla lolita, s katerim sem na svetovnem prvenstvu v Tokiu sodelovala v kategoriji after diner koktajl," nam je pojasnila mojstrica mešanja pijač in dodala, da je osnovna sestavina vroča čokolada.

"Glede na to, da vroča čokolada sama po sebi ni ravno sladka, se pri mešanju lahko poigramo z različnimi sirupi. Sama ji bom primešala kokosovo, karamelno in vaniljino aromo, vse skupaj pa bom zaključila s smetano in okrasila s češnjo ter pomarančo," je svoj brezalkoholni koktajl za mrzle dni opisala Draga, ki v zimskih mesecih pri pripravi pijač veliko pogosteje uporablja še jabolka, cimet, pomaranče, klinčke pa tudi domači rum. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol