Kako je Iztok Gartner izgubil, pa spet dobil vlogo v nekem filmu!

Iztok na celjski premieri (foto: Iztok Gartner Press) Iztok Gartner Press
20. 10. 2015

Komedijant, dežurni provokator in reper Iztok Gartner se je že v drugo preizkusil kot igralec. Da pa se je v odjavni špici sploh pojavil, se lahko zahvali le veliki potrpežljivosti režiserja Borisa Petkoviča.

Zgodba se je namreč odvila takole ...

  • Najprej se je za simpatično manjšo vlogo v filmu režiserja Borisa Petkoviča dogovoril za vlogo hišnika. Da bi vlogo dobil, se je pojavil na avdiciji, s svojim nastopom prepričal in vlogo dobil. Še celo sive lase in brke so mu naredili v ta namen. Potem pa je prišlo poletje. Gartner je spakiral kovčke in odšel na morje. Telefon je po svoji stari 'slabi' navadi pustil doma, da bi se od hektičnega sveta v miru spočil. In potem se je zgodilo. Filmska ekipa je prav v tem času spremenila svojo snemalno časovnico, zato je vlogo hišnika izgubil. Ker pa sta z režiserjem medtem postala prijatelja, mu je ta dal svojevrsten odpustek. Ponudil mu je novo, še manjšo vlogo - vlogo varnostnika. Je pa bila že ta vloga dovolj, da se je Gartnerjevo ime na koncu pojavilo v odjavni špici in Iztoka Gartnerja za vedno odrešilo statusa igralca - začetnika.

Še to.

Iztok Gartner ima tudi sicer rad svet filmov.

Minuli teden je med drugim tako vodil celjsko premiero filma, o katerem smo na tem mestu že poročali. Na premieri je bila prisotna tudi celotna ekipa, med katero so bili tudi Ali En, Zlatko, Gušti, Klemen Klemen in še kdo.

Značke: Iztok Gartner