Kako je Ksenija Kranjec pristala na Dunaju?

Kako je Ksenija Kranjec pristala na Dunaju? (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
1. 6. 2015

Presenečenj iz preteklosti svetlolase lepotice Ksenije očitno ni in ni konec. Tokrat je Novino pozornost pritegnilo obdobje v Ksenijini preteklosti, ko je več mesecev preživela v avstrijski prestolnici, kamor se je s prijateljico najprej odpravila zgolj na kratek oddih.

Ksenija, ki je daljše obdobje tudi delala v Avstriji, se je na Dunaj odpravila zaradi svojega nekdanjega šefa iz diskoteke v Beljaku, kjer je dlje časa delala.

"S prijateljico sva šli obiskat prijatelje, med njimi tudi nekdanjega šefa in njegovo partnerico. Ena stvar je vodila k drugi in na misel nam je prišla ideja, da bi na Dunaju tudi ostali in si tam poiskali novo zaposlitev," se svoje dogodivščine spominja 23-letna Korošica, ki je idejo takoj spremenila v realnost.

"Nič me ne veže na Slovenijo, zato sem bila takoj za. Po kratkem oddihu na Dunaju sva s kolegico skočili še na morje, potem pa spet na Dunaj, ko sva tudi začeli delati v enem izmed tamkajšnjih pubov," pojasnjuje Ksenija in dodaja, da sta se s šefom odlično razumeli, saj so v kratkem času postali kot prava mala družinica. "Dunaj je prelepo mesto, z mano bi se verjetno strinjal vsak, ki ga je že obiskal. Morda se sliši smešno, vendar mene na neki način spominja na Beograd. Ulice, tramvaji in preostale stvari na Dunaju mi dajejo prijeten občutek," pojasnjuje Ksenija, ki je v mestu Mozartovih kroglic in sacher torte preživela pol leta.

"V tem času sem spoznala res veliko zanimivih ljudi, predvsem pa sva doživeli res veliko izkušenj, o katerih bi lahko v Sloveniji le sanjale. Domov sem se vrnila brez pravega razloga. Če zdaj pomislim za nazaj, sem v resnici kar močno pogrešala domače. Res je tudi, da je plača dobra, vendar je tudi dela veliko več in toliko bolj naporno je, zato sem si s svojo vrnitvijo domov hotela tudi malo spočiti," pojasnjuje Ksenija. "Vem, da so mi zdaj vrata na Dunaju vedno odprta, zato tudi ne izključujem možnosti, da se bom kdaj vrnila," še dodaja. 

Napisala Kaja Milanič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri