Kako je Martina Ipša odkrivala plaže Zakintosa

20. 8. 2015

Stand-up komičarka Martina Ipša je dopustovala na grškem otoku Zakintos. Izkoristila je prijetno s koristnim in na otoku v smeh zapeljala še številne druge turiste. Martina je namreč na Zakintosu predstavila tudi svoj stand-up.

Čeprav Grčija v vseh medijih odmeva zaradi krize, se to pri obisku številnih turistov ne odraža. Vsaj slednje je nekako spoznala Martina, ko je obiskala čudoviti otok Zakintos.

"Nisem si mislila, da lahko na enem otoku doživiš toliko različnih stvari," navdušeno pove Martina. "Že glavno mesto te očara z beneško arhitekturo ter ponuja odlične sprehode po obmorski promenadi. Razgledni grič Bochali pa ti ponudi pogled, ob katerem se zagotovo zasanjaš," doda Martina.

"Seveda pa sem si ogledala tudi eno od največjih atrakcij otoka, in sicer Modre jame. Te si lahko ogledaš le z ladjo, saj niso dostopne s kopnega. Turkizna barva vode in loki, ki so nastali v skalah z večtisočletno erozijo, so zavili morje v pravljično okolje." Martina si je Modre jame ogledala med križarjenjem okrog otoka. "Do njih smo prišli med plovbo mimo čudovitih zalivčkov ter se nato ustavili še v zalivu tihotapcev. Tam so tudi ostanki tihotapske ladje, o kateri krožijo številne skrivnostne zgodbice," pove, a to ni edina zanimivost, ki si jo je Martina ogledala: "Na jugu otoka je še čudovit nacionalni morski park, v zalivu Langanas, kjer skrbijo za zaščito morskih želv med njihovim gnezdenjem. Želve velikanke vrste Caretta caretta (glavate karete, op. a.) so ogrožene in najdemo jih lahko le v Sredozemskem morju. Samice poleti odložijo jajčeca v pesek na suhem delu plaže, ki je zaščiten pred obiskovalci. Čudovite pa so tudi slikovite gorske in ribiške vasice, kjer domačini še danes ohranjajo stare običaje."

Martina je bila v hotelu park v mestu Tsilivi. "Je nekaj kilometrov stran od mesteca Zakintos. Od tukaj sva z Janjo imeli čudovito izhodišče za nadaljnje raziskovanje otoka in njegovih lepot," pove. Glede na to, da je Martina motoristka, si je seveda izposodila skuter ter se odpravila odkrivat še preostale lepote otoka. "Najlepša je bila panoramska točka Alkys s pogledom na nekdanje soline. Po odkrivanju vseh teh lepot pa je sledil še nastop, ki sem ga imela v Langanasu v Hotelu Galaxy. Tudi ta hotel ima svojo posebnost, saj je ob peščeni plaži, znani po želvah Caretta caretta."

Napisala MIMA

Fotografije Osebni arhiv

Značke: Martina Ipša

Priporočamo