Kako je Špela Jereb pomlad pričakala v Barceloni

Potovala je s svojim najboljšim prijateljem, ravno takrat pa se je po Barceloni potepala njena najboljša prijateljica Katja Litrop in njen fant, nogometaš Džengis Čavuševič. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
3. 4. 2015

Nekdanja televizijska voditeljica obožuje potovanja. Že nekaj let zaporedoma pa se v zimskem času odpravi v Barcelono. Ker zime in snega ne mara preveč, ji kratek oddih v Barceloni pomaga, da lažje pričaka pomlad. V preteklosti je obiskala vse znamenitosti španskega mesta, letos pa se je podala na sprehode med ulicami, raziskovala je kulinariko in nakupovala.

Čeprav ni goreča ljubiteljica nogometa, pa si je vseeno ogledala eno večjih in pomembnejših nogometnih tekem na znamenitem stadionu Camp Nou.
Obiskala je tudi eno višjih točk v Barceloni, hrib Tibidabo, na katerem lahko uživaš v čudovitem razgledu na celotno Barcelono.
Špelo je navdušila tudi španska gostinska ponudba. Tapasi in paelje, zna čilne španske rižote, bi lahko bile na Špelinem vsakodnevnem jedilniku.
Obiskala je prijatelja iz Slovenije, modnega oblikovalca Mira Mišljena. Pred leti se je preselil v Barcelono, kjer ustvarja in ima tudi svojo trgovino.
Ogromen park Citadel z jezerom jo je najbolj navdušil ravno zaradi prostoživečih papig, ki letajo po parku.
Na dolgih rajskih plažah se najbolj sprosti in uživa ob zvoku morskih valov in ob misli, da bo kmalu tudi v Slovenijo prišlo poletje.

Prigoda s potovanja

Tokrat se je že drugo leto zapored v Barcelono odpravila s svojim najboljšim prijateljem Lenartom, veliko srečo pa je imela, da je v tistem času v Barceloni dopustovala tudi njena najboljša prijateljica Katja. Čeprav je bilo zelo vetrovno, je na soncu uživala vsak trenutek.

Priporočamo