Kako podjeten zna biti Primož Dolničar, ki je hkrati režiser, voditelj, kuhar in mizar!

Kuharski team building - gre za precej nov koncept, ampak Primož je prepričan, da bo to postalo nekaj povsem običajnega. (foto: Press) Press
26. 9. 2017

Na obrobju Ljubljane, v mirni hiši v Šentvidu, ima nekoč med drugim plesalec, režiser, voditelj, fotograf, danes pa predvsem kuhar in mizar, mizarsko delavnico. V njej sprejema naročila podjetij in posameznikov, ki si v svojem prostoru želijo pohištvo iz masivnega lesa.

Dizajn pohištva zasnuje Primož sam, saj ima zaradi vodenja oddaje Interierji pred leti izkušnje tudi z oblikovanjem. Ko konča delo v delavnici, pa se preseli nadstropje više, v kuharski studio, ki ga je prav tako opremil sam. Studio je poleg njegove kuhe namenjen raznim kuharskim team buildingom, občasno pa se tam posname tudi kakšen spot, pravi kuhar. Kuharski team building - gre za precej nov koncept, ampak Primož je prepričan, da bo to postalo nekaj povsem običajnega. Primož navadno gosti skupine po štirideset ljudi, največkrat iz različnih podjetij. Razdeli jih v štiri skupine, nato pa vadijo menije. Končna faza team buildinga je, da sami pripravijo jedi, vse skupaj pa pospremita dobra glasba in vino, tako da so vsi zadovoljni.

Primožu inovacije v slovenskem prostoru niso tuje. Za zdaj je še vedno edini Slovenec, katerega oddaje predvaja mednarodni televizijski program 24Kitchen, Primož je prvi uvedel tip odprte kuhinje, v kateri so se gostje, sede za točilnim pultom, lahko pogovarjali s kuharjem, bil je tudi eden prvih z vsak dan svežimi, drugačnimi meniji, odvisnimi od sezonske ponudbe.

Primož se nima za vizionarja, vendar pa ob delu ves čas razmišlja – kaj novega bi lahko pripravil.