Kako si je postlal Tim Kores, zdaj ko je prvič na svojem?

Da je njegovo 
stanovanje pravo 
stanovanje 
glasbenika, je v 
kotu dnevne sobe 
vedno postavljena 
kitara.  (foto: Goran Antley) Goran Antley
23. 2. 2015

Timu Koresu se je v zadnjih mesecih svet postavil na glavo. Kot pravi, si pred letom dni ni predstavljal, da se bo prav v tem času pripravljal na svoj prvi nastop na Emi, serijo šovov v oddaji Znan obraz ima svoj glas in ne nazadnje, v zavetju svojega novega doma, na police zlagal še zadnje DVD-je svoje (več kot 400 kosov) velike zbirke.

Tim v svetli jedilnici rad gosti tudi svoje prijatelje, ki jim velikokrat pripravi tudi večerjo.
Ker njegovi psički Loli ni dovoljeno na kavč, je bila enkratnega dovoljenja izjemno vesela.
Tim pred omaro svoje bogate zbirke DVD-jev, med katerimi je za najljubšega izbral Hotel Ruanda.
“Še pred glasbo je bil moj glavni hobi risanje,” nam je povedal Tim, ki zaključuje študij arhitekture na Univerzi v Mariboru.
Tim nam je v svoji novi kuhinji pripravil tudi turško kavo.
Eden od najboljših adutov Timovega stanovanja je brez dvoma krasen razgled.

Na zasneženo ponedeljkovo popoldne smo se mu na njegovem domu v štajerski prestolnici ob kavi pridružili tudi mi.

Petindvajsetletnik je danes natanko tam, kjer bi si želel biti vsak, ne samo njegov vrstnik. Številni glasbeni projekti so le pika na i pravkar urejenemu stanovanju na elitni lokaciji v Mariboru, ki si ga Tim zadnji mesec deli s svojo 'štirinožno ženo' Loli. In kakšno je? Takšno, kot bi od šarmerja Timove sorte pričakovali. S prižganimi dišečimi svečkami v hodniku, svetlo kuhinjo in jedilnico s pogledom, ki se razpira proti Dravi in staremu delu mesta, ter intimno dnevno sobo z delovnim kotičkom. Tim si je stanovanje namreč uredil v starejši hiši, ki sta jo skupaj z očetom kupila zato, da bi jo skupaj predelala. "Ker študiram arhitekturo, bom za načrte renovacije poskrbel sam," nam je povedal Tim, ki si v prihajajoči hiši želi mansardno stanovanje. "Prav zaradi tega bomo hišo zvišali in jo naredili bolj terasasto. Tradicionalno dvokapnico pa bomo ohranili," je povedal Tim in dodal, da se trenutno še odločajo, kako bodo renovacije potekale, nagibajo pa se k temu, da bi hišo v celoti porušili in ponovno zgradili. Prav v tej hiši si Tim namreč želi ustvariti družino, kot perfekcionist pa si želi, da bi bile stvari dobro narejene.

H kavi smo se sicer usedli v jedilnici, ki jo poleg prelepega razgleda krasijo tudi številne Timove slikarske umetnine. "To je tudi moj najljubši del stanovanja," pove Tim in doda, da je to zato, ker je v jedilnici največ njegovega umetniškega dela. Prav slednje pa pove še besedo več o njegovi težnji k dovršenosti, saj je eno izmed večjih del na njegovih stenah izpopolnjeval kar pet mesecev, risanju z rotringi pa je na dan posvečal od tri do štiri ure. Tima je za risanje sicer navdušil dedek, njegove slikarske umetnine pa Tim s ponosom razkazuje tudi na stenah svojega novega doma.

In ko nas pot zanese v dnevno sobo, nas v kotu pričaka Timova kitara. "Moja ljubica," nam pove, ko jo prime v roke, čeprav je kljub ljubezni Tim še vedno ni utegnil poimenovati.

KAJA MILANIČ