Kakšen je veseli december za naše estradnike? Preverite!

15. 12. 2017 | Vir: Lady
Deli
Kakšen je veseli december za naše estradnike? Preverite! (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Prihaja veseli december, mesec, ko se še raje družimo ob dobri hrani in pijači. Kako pa poteka veseli december pri naših estradnikih, si privoščijo kaj več ali kaj manj?

Brez prekrškov je monotono

Simpatična voditeljica oddaje Vikend paket na TV Slovenija Bernarda Žarn se je o praznikih razgovorila na poetičen način. "Brez pregreh, drobnih sladkosti, ali kakorkoli jih imenujemo, bi bilo življenje čisto preveč monotono, mar ne? Decembra so te seveda še pogostejše – več je druženj, zabav in posledično več hrane in pijače, manj športa in spanja. Niso pa izključno decembrske, se znajo prikrasti tudi v druge mesece. Fran Milčinski Ježek je zapisal luštno misel, da je treba iti v življenju malo na levo in malo na desno, ker je čisto na sredi ponavadi pretesno."

Že 25 let brez alkohola

December je za Alfija Nipiča, legendo slovenske zabavne glasbe, poseben mesec. "Kot za vse glasbenike je december tudi zame zelo deloven. Vabijo me z radijskih in televizijskih postaj, kjer sem gost, seveda pa še veliko nastopam, sodelujem pri novoletni oddaji, ki jo snemamo. Kot pravijo: Do pusta imamo odprta usta – ampak to mislim kot glasbeniki. Sicer sem si privoščil dopust na Pohorju, bilo je krasno jesensko vreme in vsak dan sem pešačil do bližnjih koč. Iz zdravstvenih razlogov že 25 let ne uživam alkohola, drugih dobrot pa se ne izogibam. Rad imam kolike in druge domače dobrote, ki se jedo pozimi, sicer pa imam strašno rad ribe."

Mesec druženja in dobrot, a ne za vse

Ne privošči si niti koščka potice

Priljubljeni voditelj oddaje Slovenski pozdrav in član skupine Modrijani se je ob vprašanju o decembrskih dobrotah, ki se jim ne more upreti, nasmehnil in povedal, da si ne privošči niti enega greha. "Ni prekrškov, ker moram skrbeti za zdravje. Tudi decembra zelo zdravo jem. Sicer imam zelo rad praznike, obvezno pripravim jaslice in grem k polnočnicam, a si ne privoščim niti koščka potice, saj sem primoran skrbeti zase, za svoje zdravje. Modrijani decembra ne igramo nič več kot druge mesece, saj cenimo družino. Kar trije od štirih Modrijanov imajo zdaj družine, zato se je treba temu prilagoditi. Z velikim veseljem si organiziramo kakšen dan več za sankanje in smučanje ter čas z otroki. Skratka: delamo in živimo z mero."

Mesec druženja in dobrot, a ne za vse

Prekrške delam vse leto

Jasna Kuljaj, priljubljena voditeljica TV-oddaj, ki nas je presenetila tudi s svojo lastno monokomedijo Borka, pravi, da se njeni prekrški vrstijo vse leto. "Sladko mi nikoli ni bilo pri srcu, tako da me kupi piškotov ne ganejo in se nobenega ne dotaknem. No, verjetno bom spila kakšno kuhano vino več, kot bi ga sicer. Najbolj se veselim božične pojedine, ki pa mora spominjati na Martinovo pojedino, torej sladko rdeče zelje, mlinci in perutnina ali pa divjačina. Glede kolin pa nisem najbolj navdušena – kakšna pečenico še pojem, krvavice pa nikoli."

Besedilo: E. J.; Foto: Goran Antley, Aleksandra Saša Prelesnik, Helena Kermelj, arhiv Planet TV