Kakšne načrte imajo nekateri tekmovalci, žirant in voditelj oddaje Slovenija ima talent?

Kakšne načrte imajo nekateri tekmovalci, žirant in voditelj oddaje Slovenija ima talent? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
7. 1. 2019

Pokukali smo v zakulisje finalne oddaje in spoznali, da preostali tekmovalci ne občutijo niti kančka razočaranja, vsi pa že stremijo k novim projektom na obzorju, tudi žirant in voditelj.

V nedeljo zvečer je prva nastopila Tjaša Fajdiga s priredbo uspešnice I will survive in s tem postavila visoke standarde za praznični finale. Kot drugi je pred žirante stopil Tomica Banfič, za njim pa se je po spirali zavrtela Tjaša Dobravec. "To je bila popolna pravljična točka! Neverjetno! To je to! To sem potreboval in zame se prazniki lahko začnejo ta trenutek. Sem videl vse!" navdušenja nad videnim ni skrival Lado, ravnodušni niso ostali niti preostali člani žirije.

Šestnajstletna Lana Piltz je kot četrta nastopajoča zapela pesem Alicie Keys, Jaša Šaban pa se je v finalu predstavil s pesmijo We are the champions. Velik val navdušenja je s svojo točko vzbudil Tim Udovič, fant, ki je s šovom uresničil svojo veliko željo in Sloveniji predstavil tvirling. Naslednja je na oder stopila Lana Kramberger, za njo pa še Veronika Steiner. Stoječe ovacije je občinstvo namenilo tudi inoT-u, španskemu mojstru imitacije, zaljubljenemu v Slovenijo, kot zadnji pa je večer v celoto s Silvestrskim poljubom zaokrožil Tilen Lotrič. Slednji si je ob Tjaši prislužil tudi finale, v superfinalu pa moral priznati premoč dekletu iz Bohinjske Češnjice.

“To je šele začetek”

Simpatični Besničan Tilen Lotrič, drugi superfinalist, nad drugim mestom ni kazal nikakršnega razočaranja. Še več, fant nam je zatrdil, da za to resnično nima razloga. “Dal sem vse od sebe. To je to,” je s širokim nasmeškom na obrazu povedal Tilen, ki je planil v objem svoje družine. Ta je zanj glasno navijala med gledalci. Nato si je privoščil obilno večerjo in kopico spanca, ki ga je v zadnjih nekaj tednov pošteno manjkalo. “Zagotovo je to šele začetek. Upam, da bo oddaja dobra odskočna deska tako zame kot tudi za Tjašo. Še naprej se bomo trudili v tej smeri,” je velikopotezne načrte za svojo glasbeno pot razkril Tilen.

Nekoč se vidi v vlogi žiranta

Španski imitator Toni, ki smo ga na odru 'talentov' spoznali pod umetniškim imenom inoT, po koncu oddaje ni skrival izjemnega zadovoljstva. Zaupal nam je, da je izkušnja še oplemenitila njegove sanje, v naslednjih letih pa želi svoj talent predstaviti tudi širnemu svetu, preizkusil bi se rad tudi v vlogi žiranta. “Čez deset let bom nastopal po svetu. Zakaj pa ne? Moje sanje so postati žirant na enem izmed tovrstnih šovov. To je odličen način, kjer lahko združiš svojo kreativno plat in se pokažeš na televiziji. To je nekaj, kar bi rad počel, zato bom trdo garal za to. V glavi imam še veliko norih stvari, ki me bodo pripeljale še bližje sanjam,” je dejal Toni, ki mu je udeležba v oddaji temeljito spremenila življenje.

Uvrstitev v finalu mu bo v spodbudo tudi pri novih projektih, med drugim bi rad nastopil tudi na radiu. “Veliko je stvari, ki bi jih rad počel. Seveda je uvrstitev pripomogla k moji prepoznavnosti, kar moram negovati. Še naprej bi rad s svojo glasbo in glasom delil ljubezen med ljudi,” nam je zaupal zgovorni Španec, ki najbolj uživa ob imitaciji Tine Turner. Prav ob oponašanju legendarne ameriške dive je prvič odkril svoj talent, prav poseben pečat v njegovem srcu pa ima nepozabni italijanski tenorist Luciano Pavarotti, saj z njim dosega izjemne glasovne višine.

V 2019 napoveduje čustveno balado

Z balado Cesarica julija preminulega Oliverja Dragojevića se je gledalcem v finalu predstavil Tomica Banfič. Čeprav se mu ni uspelo uvrstiti v superfinale, je bil fant z izplenom zadovoljen, saj so se meseci truda resnično izplačali. Ko je tako prišel domov, si je po dolgem času privoščil zadostno mero spanca. “Občutek je odličen. Začutil sem občinstvo in sebe. Vesel sem za Tjašo in vse finaliste. Vsem privoščim lepo glasbeno, ustvarjalno pot,” je dejal Tomica, ki si bo za prihajajoče leto 2019 zastavil predvsem glasbene zaobljube: “Seveda, upam, da bom za začetek sestavil lepo balado, s katero bom pobožal dušo slovenskega in hrvaškega občinstva.”

Njegove misli so že v letu 2020

Gologlavi žirant, sicer programski direktor Pop TV, Branko Čakarmiš je bil po koncu oddaje vidno zadovoljen. “Občutek je odličen, ker je konec. Uspela nam je odlična sezona talentov s presenetljivim koncem,” je dejal eden izmed 'najtrših' članov žirije, ki si je med prazniki tako privoščil veliko mero počitka, saj ga po novem letu čaka nov val izzivov. “Po praznikih pa s polno paro naprej. Čaka nas spomladanska sezona z veliko mero novih izzivov,” je dejala Branko in na vprašanje o tem, ali je z mislimi že pri naslednji sezoni, z nasmeškom odgovoril: “Moje misli so že v letu 2020.” Njegov favorit, Jaša Šaban, ki je na odru navdušil z izvedbo We are the champions, se sicer ni uvrstil v superfinale, a Branko je kljub temu izrazil veliko zadovoljstvo nad simpatično zmagovalko Tjašo: “Čutil sem, da bo zmagala Tjaša. Deluje avtentično in zdi se mi, da ljudje radi nagradijo takšne talente, zgodbe. Vse od avdicije je briljirala in nadgrajevala svoj nastop.”

“V tej sezoni sem bil bolj gledljiv”

Simpatični voditeljski duo – Sašo Stare in Domen Valič – po koncu sedme sezone ni skrival zadovoljstva. Čeprav je mlajši izmed bratov Valič po koncu finalne oddaje s povsem izsušenim grlom priznal, da čuti topo bolečino v nogah, se mu je obraz hitro razvedril: “Čutim tudi pomirjenost po odlični sezoni, zmagala je namreč moja osebna favoritinja.” Z mislimi je bil takoj po oddaji že pri prazničnih nakupih, saj se je šele na božični ponedeljek lahko odpravil v lov po darila, njegov urnik je bil vse do tedaj preveč natrpan. Na vsako oddajo se je bilo namreč treba dobro pripraviti, snemanje enega samega sponzorskega oglasa je trajalo vsaj pol snemalnega dne, veliko časa pa sta voditelja potrebovala za pripravo scenarija in besedila.

“Prosti smo bili morda le kakšen ponedeljek,” skesano prizna Domen, ki ne skriva pohval na račun svojega sovoditelja: “Skupaj sva bila ekipa, kar se je obrestovalo. Počutil sem se zelo 'komot'. V prejšnji sezoni sem se počutil drugače, saj mi je bilo vse dosti novo. Zdaj sem bil, po mojem mnenju, bolj gledljiv.” Priznal nam je še, da si bo v teh dneh privoščil dva tedna počitnic in si napolnil baterije, potem pa ga že čaka nov gledališki projekt v produkciji gledališča Glej. “Rad kombiniram televizijsko in gledališko sceno,” zaključi Domen.

Besedilo: N.A. // Fotografije: Primož Predalič, Profimedia