Kakšno mnenje ima o Tomažu njegov nekdanji šef?

Tomaž Škvarč Lisjak (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
23. 1. 2014

Preden je Tomaž Škvarč Lisjak pristal v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa 2 in zmagal, je bil zaposlen v eni od najprepoznavnejših gostinskih lokacij pri nas - v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono. O njem in njegovih načrtih o odprtju lastne restavracije je spregovoril Tomaž Kavčič, Tomažev nekdanji šef.

Preden se je Tomaž Škvarč Lisjak prijavil v šov, se je z najbližjimi dobro posvetoval. Žena Anita in otroci so ga podpirali, da se je lotil nečesa novega, kompromis pa sta sklenila tudi z zdaj že nekdanjim šefom Tomažem Kavčičem iz Gostilne pri Lojzetu.

Imela sta več pogovorov na to temo, obiskala sta se tudi doma in debatirala o tem ure in ure. Nekdanji šef je Tomažu povedal, da se bo z vstopom v šov zanj spremenilo veliko stvari. Ker je bil prepričan o njegovem uspehu in tem, da bo Tomaž zagotovo v šovu ostal več tednov, morda cele tri mesece (kar se je na koncu tudi izkazalo za resničnost), sta se strinjala, da je to predolga doba, da bi ostal zaposlen pri njem, zato sta se sporazumno razšla.

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič nam je zaupal: "Tomaž je šel zavestno v to. Svetoval sem mu, naj gre v šov. Poznava se že dolga leta. Pred desetimi leti je prišel delat k meni, delal dve leti, potem je šel delat na Tolminsko in zadnje leta spet delal pri meni. Tomaž je zelo kreativen, poln idej in zelo žive narave. Pri meni je bil vodja kuhinje, in ker sem tudi sam kreativec, sva zelo dobro sodelovala. On je šel v šov z velikim predznanjem. Čestitam mu tudi za ta korak, ki ga je bil sposoben narediti. Stopil je namreč korak nazaj in potem svoj tempo ter znanje samo stopnjeval. Na začetku sem bil prepričan, da bo zmagal prav zaradi te pravilne taktike, da se je držal nazaj od začetka. Sam sem ga že od začetka podpiral, saj je prav, da je to znanje pokazal širni Sloveniji."

Očitno je imel Tomaž pri svoji odločitvi res veliko podporo, njegov nekdanji šef pa nam je priznal tudi, da je z izgubo Tomaža izgubil odličnega kuharja: "Res je, da sem izgubil veliko moč, ampak sva ostala v lepih odnosih. Tomaž si je to zmago res zaslužil. Svetoval sem mu, naj si najprej spočije in uživa, moja vrata pa so ostala odprta. Sicer pa sem v tem procesu četrta generacija gostinstva in ne morem si dovoliti, da je le ena oseba pomembna v kuhinji. V karieri sem izgubil že nekaj kuharjev, imam pa močno bazo novih. Ko je Tomaž odšel, je naslednji dan prišel novi. Seveda menjava v ekipi potrebuje svoj čas, da se uigra, a imam močno ekipo. Nisem človek, ki bi na prvo mesto postavljal sebe in svoje potrebe. Sem zelo odprt do sodelavcev."

Julijana

Nekdaj je bila v Gostilni pri Lojzetu na Dvorcu Zemono zaposlena tudi lanska polfinalistka šova Gostilna išče šefa Julijana Krapež, a ne sočasno s Tomažem Škvarčem Lisjakom. Tudi Julijana je o nekdanjem šefu povedala samo pozitivne stvari.

Napisala: Nina Keder

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 04/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 04/2014

Story Story 04/2014, od 15. 01. 2014