Kalamari in ansambel Roka Žlindre v Amsterdamu

Ekipa naših nastopajočih je odšla v Amsterdam pod vodstvom Andreja Hoferja. (foto: DonFelipe) DonFelipe
Vir: Govori.se
5. 5. 2010

Slovenski zmagovalci Eme, skupina Kalamari in Ansambel Roka Žlindre, so se prejšnji teden predstavili širšemu evropskemu občinstvu v Amsterdamu.

"Že zgodaj zjutraj smo z domačega letališča odleteli proti Dunaju in nadaljevali pot v Amsterdam, kjer nas je čakalo veliko presenečenj," nam je povedala pevka Barbara, navdušena nad mestom, ki pa ga je žal, vsaj tako pravi, videla premalo, saj so jo številne obveznosti zadržale od čisto pravega ogleda.

Popolnoma drugače pa je bilo s Pepijem, ki je obujal 17 let stare spomine na svoj prvi obisk Amsterdama z ženo Vanesso, a tokrat je bilo vse skupaj veliko bolj delavno naravnano. "Pred leti, ko sem bil v Amsterdamu, sem si obljubil, da se še vrnem v to čudovito mesto, a nisem si mislil, da se bom prav zaradi glasbe. Presenečen sem bil nad odzivom ljudi, ki so nas toplo in prijazno sprejeli, možnost pa smo imeli slišati tudi nekaj drugih izvajalcev, ki bodo nastopili na Evrosongu v Oslu," je svojo izkušnjo opisal Pepi.

Naši predstavniki, ki so Amsterdam doživeli v odlični družbi poznavalca Evrosonga Andreja Hoferja, so v večernem terminu v živo predstavili tudi svojo skladbo in, sodeč po odzivih, se jim dobro piše tudi v Oslu. "Nikoli ne smemo prehitevati z napovedmi, pri Evrosongu igra vlogo veliko dejavnikov, mi bomo dali od sebe največ, kar lahko, in upamo, da se prebijemo najprej v finale, kaj pa bo po tem, ne ve napovedati nihče," je optimističen tudi Rok Žlindra, ki se tako kot Andrej Hofer zaveda, da je Evrosong predvsem odlična televizijska zabava, ki pa jo v Sloveniji jemljemo zelo resno.

Priporočamo