Kaly in Gašper Grošelj: Več kot maneken in blondinka

30. 1. 2009 | Vir: Lea
Deli

Ker sta se na dogovorjenem kraju dobila nekaj minut pred prihodom Leine ekipe, sumimo, da sta si na hitro zaupala nekaj ključnih informacij, ki so določile vsebino intervjuja. Občasno sta podrezala drug drugega in na koncu kljub več kot očitni razliki – on je moški in ona ženska – spoznala, da sta si v marsičem podobna.

Kaly: Najbolj te poznamo kot manekena, ampak to ni tvoj edini poklic, kajne?
Gašper: Res je, že 12 let se ukvarjam s fitnesom. Pod okriljem Fitnes zveze Slovenije sem opravil potrebne izpite, zdaj delam kot osebni trener in pomagam ljudem, da v svoj vsakdan vpeljejo treninge, pravilno prehrano in pridejo do želene postave.
Kaly: Ti motiviraš druge, kaj pa tebe motivira?
Gašper: Motiviram se kar sam. Zdi se mi zelo pomembno, da sem svojim strankam za zgled. Znanje, ki ga ima trener, je pogoj za kakovostno delo, moraš biti pa tudi dober psiholog. Od motivacije so odvisni rezultati, zato je psihološki pristop ključen. Ti pa nisi potrebovala motivatorja, ker imaš rada ples, a ne? Kdaj si začela plesati in kaj vse si plesala?
Kaly: Pri štirih letih sem začela plesati klasični balet, potem sem prešla na džez balet, pozneje še na step, šov dance, hip hop, izrazne plese, standardne in latinskoameriške … Skratka – trenirala in učila sem vse, razen akrobatskega rokenrola. (smeh)
Gašper: Kaj pa borilne veščine?
Kaly: Taekwondo sem trenirala ljubiteljsko. Tri leta. Potem sem prenesla to znanje v aerobiko in vodila tae-bo aerobiko … Kaj si pa ti treniral od borilnih veščin?
Gašper: K-1 kikboks. Nekaj let, ampak občasno neresno, zaradi težav s hrbtom. Nikoli nisem imel tekmovalnih ambicij, ker z manekenstvom pač ne gre skupaj. Meni je bil ta šport v užitek. Namesto da smo šli s prijatelji na kavo, smo se šli tepst.
Kaly: Si se kdaj stepel zunaj?
Gašper: Ne, temu se izogibam, raje mirim strasti. Pri kikboksu se veliko naučiš o nasprotniku. Je pa res, da je sestavni del, da dobiš ‘batine’ in kakšno ‘šlivo’. Zato se ne tepem pred kakšno modno revijo ali slikanjem.
Kaly: Si se začel s fitnesom ukvarjati, ker si bil suh, kot Stallone in Schwarzenegger, ali zaradi pridobivanja samozavesti?
Gašper: Jaz sem se najprej rekreativno ukvarjal z gorskim kolesarstvom. Ker sem imel pri višini 188 centimetrov samo 68 kilogramov, sem med zimsko sezono v fitnesu začel pridobivati mišično maso. In tam sem ostal vso srednjo šolo, vse do danes.
Kaly: Kaj bi naredil, če bi kdo prišel k tebi in rekel, da bi rad tekmoval v bodibildingu s pomočjo prepovedanih substanc?
Gašper: Mene to ne zanima, to je njegova stvar. Jaz zagovarjam zdravo prehrano, dodatke k prehrani in dobre treninge.
Kaly: Si glede prehrane do sebe dosleden?
Gašper: Sem, ampak enkrat na teden se zdaj lahko pregrešim, ker bi rad pridobil mišično maso. Ko bo treba februarja začeti zmanjševati odstotek maščobe, bom zelo strikten. Takrat je pomembna samokontrola, treba je biti dosleden pri prehrani in treningih. Ne gre za diete, ker so te čisto zgrešene, temveč za dolgoročen način pravilnega prehranjevanja.
Kaly: Se strinjam. Meni so diete tuje, ker še nikoli nisem hujšala.
Gašper: Saj ti ni bilo treba, ker si se ukvarjala s športom in imela zaradi tega hitrejšo presnovo. Zdaj kaj športaš?
Kaly: Veliko manj kot prej, ko sem trenirala vsak dan po več ur. Zdaj pa samo trikrat na teden po eno uro. Največ hodim na pilates, včasih tudi na badminton, tenis, golf, plavam zelo rada in obožujem odbojko – zadnje dvoje sem trenirala.
Gašper: Kako ti v natrpanem urniku uspe poskrbeti za prehrano?
Kaly: Joj, glede prehranjevanja sem grozna, ker imam dolg delovnik. Pri meni ni sobot, nedelj in praznikov … Sem pa že 20 let vegetarijanka.
Gašper: Kje pa dobiš beljakovine?
Kaly: Obožujem morsko hrano. Veš, včasih sem celo lovila ribe, tega nihče ne ve! Moja oma lovi ribe in je že 15 let absolutna prvakinja celjske regije, tudi dedi lovi, ati pa je vse življenje muharil. Očitno sem to podedovala. Pri desetih letih sem šla celo na tekmovanje in zmagala v ženski konkurenci. Ampak bolj kot to mi je všeč, da sem od očeta podedovala nadarjenost za slikanje.
Gašper: Imaš kakšen priljubljen motiv?
Kaly: Ne maram nič, kar je realnega, sem bolj za abstraktno slikarstvo.
Gašper: Kje pa visijo tvoje slike?
Kaly: Nekaj jih je doma, nekaj pri starših, sorodnikih, prijateljicah, nekaj sem jih tudi prodala, čeprav jih raje poklonim, saj je slikanje zame nekaj zelo osebnega.
Gašper: Si kdaj naredila kakšno veliko neumnost?
Kaly: O neumnostih bi lahko govorila … Najbolj nenavadne stvari se mi dogajajo, ko sem z najboljšo prijateljico Tanjo (tudi članico skupine Select, op. p.). Joj, tega še nihče ne ve, razen naju in dveh policistov … Eno uro sem vozila policijski avto in bilo je super, ker vidiš, da vsi vozniki kar naenkrat vozijo po predpisih. Jaz sem pa hotela stopiti na plin, ker sem nora na hitrost. Prej si mi povedal, da si ti tudi adrenalinski človek in imaš rad hitrost …
Gašper: Ja, jaz pa driftam. S tem se ukvarjata tudi oba brata. Matej je glavni pri organizaciji tekem v driftu pri nas, najstarejši Luka Marko pa je eden od najboljših drifterjev v Evropi.
Kaly: Kako se pa voziš po cestah?
Gašper: Vzorno, moja mama pravi, da se najraje vozi z mano.
Kaly: Imaš kakšen hitrostni rekord na avtocesti?
Gašper: Stopiti na plin zna vsak, ki ima močan avto. Jaz grem raje na stezo, tam se pokaže, kdo zna voziti in kdo pozira.
Kaly: Jaz sem športni avto raje prodala, ker sem pretiravala pri hitrosti. A ti kdaj pri čem pretiravaš, mogoče pri žuranju?
Gašper: Nočno življenje me nikoli ni posebej zanimalo. Rad grem na kakšen parti z dobrimi didžeji, na kakšno izbrano prireditev ali pa ven s kolegi. Imam navado, da jih za rojstni dan (konec februarja, op. p.) peljem ven, na moški večer.
Kaly: Koliko ti pomeni izobrazba?
Gašper: Izobrazba se mi zdi zelo pomembna. Zdaj zaključujem magisterij in iščem temo za magistrsko nalogo. Saj res, ti tudi zaključuješ magisterij pa še kot piarovka delaš. Povej mi, za katerega klienta si v zadnjem času najbolje poskrbela?
Kaly: Za vsakega se maksimalno potrudim, se pa odziv medijev razlikuje od projekta do projekta. Nekaj dobrih projektov šele prihaja, imam pa trenutno tudi nekaj izredno dobrih izvajalcev, ki se uveljavljajo v tujini. Svet je na dlani.
Gašper: Je težko biti piarovka?
Kaly: Moraš biti profesionalen, odziven, korekten in včasih diplomatski. Ljubiti moraš to delo, sicer ga ne moreš opravljati. Včasih se zgodi tudi kakšna neljuba stvar, ki jo moraš rešiti. Takrat se pokaže, kako dober si. Jaz vedno poskrbim, da sta obe strani zadovoljni.
Gašper: To je tvoja naloga, da znaš zgladiti neprijetnosti. Verjetno te to izčrpa. Od kod jemlješ energijo?
Kaly: V malenkostih. Obožujem vodo, slikanje, potovanja, glasbo, druženje s prijatelji, tudi družina mi da veliko energije.
Gašper: Moške bi verjetno zanimalo, ali si zasedena.
Kaly: Seveda sem, zelo sem zasedena! Moj delovnik je dolg 18 ur. (smeh) Ja, je nekdo, ki je zelo poseben.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave