Kaly Kolonič: Rodila v alfa stanju

Kaly Kolonič: Rodila v alfa stanju (foto: Mihaela Majerhold Ostrovršnik) Mihaela Majerhold Ostrovršnik
Vir: Nova
6. 3. 2017

Kaly Kolonič, voditeljica, piarovka in umetnica, je pred kratkim rodila sinka, ki ga je poimenovala Art. Zaupala nam je, da se je lotila poroda s posebnim sistemom, s katerim se menda sproščajo tudi številni naši zvezdniki.

"Želela sem si, da bi bil porod zame lepa izkušnja, ki mi bo za vedno ostala v spominu. Poznam namreč vse preveč žensk, ki imajo to izkušnjo v zelo slabem spominu. Ravno zaradi tega sem se odločila, da se na porod dobro pripravim in ga med nosečnostjo tudi vizualiziram. S pomočjo Blanke Gašperlin, višje medicinske sestre, in sistema Sita smo naredili posebno, meni prilagojeno sugestivno meditacijo, kjer sem zadnje mesece nosečnosti dihala s harmonizatorjem dihanja in se v alfa stanju več mesecev pripravljala na porod. Z gospo Blanko sva napisali, kaj vse mi je pomembno glede poroda, kako si ga predstavljam, kako želim, da poteka, predvsem pa, da se znebim vseh strahov, povezanih s porodom. Vesela sem za vso Blankino pomoč med nosečnostjo in samim porodom, saj mi je 100 % stala ob strani. Z njeno pomočjo je bila to moja najlepša življenjska izkušnja. Mogoče se sliši malo nenavadno, a ves čas poroda, prve porodne dobe, sem imela zaprte oči in vse skupaj skozi popadke dojemala kot neko dolgo meditativno stanje, kjer je teklo do samega iztisa vse točno tako, kot sem si zamislila. Poleg Blanke je bil ob meni moj partner, ki mi je prav tako bil v izjemno oporo. To je bila res najina skupna, lepa in nepozabna izkušnja."

Kaly je po porodu res vsa sveža, izvedeli pa smo, da to metodo uporabljajo tudi drugi znani Slovenci, med njimi Branko Djurić-Djuro in Tanja Ribič, ki se tako sproščata pred predstavami, igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar pa tudi vrhunski športniki.

Najboljši projekt: biti mama

"Biti mama je najlepši in najbolj poseben projekt v življenju. Glede na to, da pride otrok na svet brez kakršnih koli navodil za upravljanje, sem mislila, da bo vse skupaj težje, a očitno imamo starši naravno razvit čut. Tako da vse teče lepo, iz dneva v dan se učiš in hkrati uživaš v čisto novi izkušnji. Materinstvo ni takšno, kot sem ga pričakovala, je veliko lepše in resnično nekaj povsem čarobnega," je nad materinstvom navdušena Kaly. Svojega sinka je Kaly poimenovala Art. "Za otroka sva si želela močno ime in Art na eni strani pomeni umetnost, po drugi strani pa je to staro irsko ime, ki pomeni 'medved', in to v smislu superiornega bojevnika in šampiona. Glede na to, da že vse življenje slikam energijske slike, moj oče pa je prav tako slikar, bo tudi Art zagotovo podedoval nekaj umetniškega čuta."

Zvezdniške čestitke in obiski

Arta so se razveselili tudi znani zvezdniki, ki sodelujejo s Kaly že dolga leta. "Med njimi so Rade Šerbedžija, skupina Čuki, ki so že napovedali svoj obisk, Davor Radolfi je že sporočil, da bo malemu Artu in družini pripravil veliko dalmatinsko fešto, polno glasbe in dobre hrane, Jasmin Stavros se je Arta prav tako razveselil, miss Universe Lucija Potočnik in Sara Savnik pa sta rekli, da bosta k meni zagotovo šli po nasvete o materinstvu, saj želita iz prve roke izvedeti, kako je biti mamica in hkrati uspešna poslovna ženska."

Eva Jandl