Kaly Kolonič: Težke preizkušnje je ne ustavijo

Kaly Kolonič: Težke preizkušnje je ne ustavijo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
17. 7. 2016

Kaly Kolonič je znano ime v medijskem, radijskem in televizijskem svetu. Včasih je stala na odru skupaj s skupino Select, danes je uspešna podjetnica in piarovka, ki skrbi za stike z javnostjo številnih znanih oseb in dogodkov, letos pa je tudi že četrtič odvodila izbor Miss Universe. V zasebnem življenju nežna, a hkrati močna ženska, ki uresničuje svoje sanje. In med temi je tudi družina.

Story: Kaly v teh dnevih ste imeli kar precej prireditev, ki ste jih povezovali. Nekje sem zasledila, da v adrenalinskih razmerah in pod pritiskom delate bolje. To drži?

Z leti sem se naučila, da enako kakovostno oddelam pet ali 15 projektov hkrati. Sem dobro organizirana in v kritičnih razmerah sem izjemno mirna, adrenalin pa mi da samo še poseben zagon. Pravzaprav delam celo bolje, če delam več projektov hkrati.

Story: Ob voditeljskih izkušnjah ste tudi piarovka številnim znanim osebnostim. Kdo vse vam zaupa, da ga zastopate, in kakšno delo je to za vas?

Svojo PR-agencijo imam že dobrih 15 let. Moja področja so glasba, šport, moda, koncerti in drugi dogodki. Lahko rečem, da sem do zdaj sodelovala ali še sodelujem z vsemi večjimi imeni, ki karkoli pomenijo: Rade Šerbedžija, Zdravko Čolić, Čuki, Jasmin Stavros, Davor Radolfi, svetovni prvaki iz Plesnega mesta, Miss Universe Slovenije, Elvis Jackson, Mitja Okorn, Dubioza kolektiv, Novi Fosili, Goran Bregović, Đorđe Balašević, The Rolling Stones project, Charlie Watts, Asia, Il Divo, Duran Duran, The Dubliners ... Seznam je resnično dolg.

Story: Promocijsko ste na noge spravili tudi največji sejem kozmetike in lepote pri nas, ki ga je obiskalo več tisoč ljudi. Kako je bilo?

Neverjetno je, ko delaš s popolnimi profesionalci in organizatorji, ki imajo vizijo za prihodnjih deset let. Vsi smo navdušeni nad gromozanskim obiskom in odzivom. Naslednji mesec začnemo idejno postavljati že sejem za leto 2017, ki bo še večji, saj si Slovenija zasluži, da je na zemljevidu svetovne lepotne industrije.

Story: Še isti dan ste se takrat nato odpeljali v Maribor in vodili športno-lepotni dogodek Miss borilnih veščin. Menda niste imeli niti scenarija. Kako vam je to uspelo?

Večkrat se zgodi, da imam več prireditev na isti dan, tako da sem se naučila biti ekstremno organizirana in skoncentrirana. Na sejmu je bilo mišljeno, da bi na odru vodila samo modno revijo Sare Savnik, saj sem ta dan delala tudi kot piarovka sejma. Ker je dan pred prireditvijo odpovedala glavna moderatorka, me je organizator prosil, ali lahko vodim celotno dogajanje na odru. Takoj nato sem se odpeljala še na drug konec Slovenije in odvodila še Miss borilnih veščin. Za nobeno prireditev nisem imela scenarija, tako da sem si na hitro na tehnični scenarij napisala nekaj opornih točk in izpeljala obe. Smešno je, da me vedno po vsaki prireditvi vprašajo, koliko časa sem se pripravljala na vodenje - glede na to, da skoraj nikoli ne berem iz kartic, ampak govorim iz glave. Joj, ko bi vedeli ... (smeh)

Story: Z borilnimi veščinami ste povezani tudi še iz preteklosti, kajne?

Nekaj let sem trenirala taekwondo, potem ko sem nehala trenirati gimnastiko, ritmiko in odbojko. Ker sem inštruktorica aerobike sem že pred leti, ko sem dobrih 15 let vodila tudi lasten plesno-rekreacijski studio v osmih krajih, ustvarila aerobno veščino tae fit, ki je bila v bistvu neke vrste aerobna različica borilnih veščin. Dve leti za tem je svet obnorel tae bo, ki je bil na las podoben temu, kar sem jaz že učila, s tem da so bili moji treningi mogoče fizično še malo bolj podprti s filozofijo borilnih veščin in s pravilnim izvajanjem udarcev z roko in nogo. Če me vprašate, kaj si želim za prihajajoči rojstni dan, je to boksarska vreča. (smeh)

Story: Zadnje štiri leta vodite tudi prireditev Miss Universe Slovenije. Kako ste z njimi povezani in kakšna izkušnja je to?

Z Miss Universe sem povezana na več ravneh, skrbim za promocijo, soorganizacijo in avdicije. Organizator in lastnik licence gospod Vladimir Kraljević me je že prvo leto prosil, ali lahko vodim prireditev, pa sem najprej odklonila in sem mu predlagala 15 drugih voditeljev. A televizija in organizacijski odbor prireditve sta izglasovala, da vodenje prevzamem jaz. Ko sem odvodila prvi finalni večer so mi rekli, da sem rojena za to vlogo in da bo vodenje Miss Universe Slovenije moja življenjska naloga. Takrat sem se sicer temu smejala, a glede na to, da jo vodim že štiri leta, bom očitno to res počela do pokoja. (smeh)

Story: Torej ste polno zaposleni. Kaj pa zasebno življenje?

Odlično, nikoli boljše! Končno sem se naučila ločiti zasebni in profesionalni del. S partnerjem sva oba delavna človeka, tako da znava še kako zelo ceniti čas, ki ga preživiva skupaj. V življenju ni pomembna kvantiteta, temveč kvaliteta. Če si dobro organiziran, pozitivno naravnan in spontan, ugotoviš, da je v življenju čas za vse stvari, ki jih rad počneš. Vedeti moramo, kdaj je čas za službo in kdaj si moramo vzeti čas zase. Če si ga ne znamo vzeti, tudi v delovnem okolju ne bomo funkcionalni. Najti moramo ravnotežje. Ljudje se vedno znova čudijo, kako zmorem delati več projektov hkrati, pa ima še vedno čas za stvari, ki jih rada počnem. Preprosto si vzamem čas za partnerja in družino, vsake toliko časa več ur preživim v ateljeju, kjer ustvarjam energijsko-aktivacijske slike, hodim na jogo in na tenis, plavam, se potapljam, preživim veliko časa v naravi in se posvečam osebnostni rasti in razvoju.

Story: Vsi imamo v življenju neprijetne izkušnje. Tudi vi ste gotovo imeli kakšno. Se takrat vržete v delo?

Delam in lastni denar služim že od svojega 17. leta, vedno sem bila garačka in sem imela več služb hkrati, poleg tega sem delala še dodiplomski in podiplomski študij in že od nekdaj se držim reka: Več znaš, več veljaš. Znanje in izkušnje pa so tisto, česar ti nihče ne more vzeti. Tako da tudi ko so bile najbolj težke razmere in tudi ko mi je univerzum naložil težke lekcije in preizkušnje, se nisem ustavila in nisem nehala delati. Stvari je treba preprosto vzeti takšne, kot so, in zaupati, saj se vsaka stvar v življenju zgodi zato, da nas nekaj nauči in utrdi ter pripravi za življenje naprej.

Story: Si želite ustvariti družino?

Trenutno imava s partnerjem pet ljubkih nečakov, štiri še čisto sveže, stare le nekaj mesecev, tako da sva v vlogi strica in tete popolnoma zaposlena. Ko bo prišel čas za naju, bova z veseljem sprejela vlogo starševstva.

Story: Torej uživate v družbi otrok. Kakšni pa ste bili sami, ko ste bili majhni?

Drugačna. Na primer otroci so se igrali z drugimi otroki, jaz pa sem raje cele dneve igrala z živalmi, raziskovala naravo in venomer plezala po drevesih. Obsedena sem bila v vodo in sem vedno skočila v vsako lužo, reko ali jezero, ne glede na letni čas in dejstvo, da nisem znala plavati. Mami je vedno govorila, da so imeli za dvakrat za preobleči zame s sabo, jaz pa sem bila vedno še tretjič mokra in tako so morali sezuvati svoje nogavice, da so me obuli, in me oblačili v svoje majice. Najbrž je bila zato prva stvar, ki so me jo v življenju naučili, plavanje, ker jih je bilo strah, da bi utonila. Takoj zatem pa so me naučili, kako si sama očistim ribo. Izhajam namreč iz družine ribičev, oče je muharil, oma in dedi sta oba strastna ribiča. Oma je celo absolutna prvakinja celjske regije, zadnjih najbrž vsaj 20 let. Tudi sama sem pri 12 letih tekmovala v ribolovu in dobila medaljo. Predvsem pa se me vsi najbrž spomnijo kot otroka, ki je vedno vse hotel narediti sam.

Story: Kako to, da ste tako zelo zaljubljeni v vodo?

Ne vem natanko. Mogoče mi je manjkal tisti en mesec v plodovnici, ker sem se prehitro rodila. (smeh) Najbolj ironično pri vsem skupaj je to, da sem, še preden sem znala plavati, resnično vedno skočila v vsako vodo, ki sem jo videla, potem, ko so me naučili plavati, pa sem se skoraj utopila v nekaj centimetrih vode, ko sem se na glavo postavila v sod. Ampak to me ni ustavilo, da ne bi bila več zaljubljena v vodo. Trenirala sem plavanje in sem strastna potapljačica, in ko sem pod vodo, doživim posebno spokojnost. Počutim se, kot da sem na drugem planetu.

Story: Kako ste preživljali najstniška leta? Vas je dajala puberteta?

Za najstnico skorajda malce čudaško. Nikoli nisem uživala alkohola, že 28 let sem vegetarijanka, nikoli nisem poskusila drog, v šoli sem bila vedno odličnjakinja. Starša v bistvu sploh nista čutila, da bi šla čez kakršnokoli puberteto. Vedno sem ekstremno veliko brala in sem do osmega razreda prebrala celo šolsko knjižnico, po očetu pa sem podedovala slikarski duh in slikam že od malega. Medtem ko so drugi žurali, sem jaz delala in imela nešteto zunajšolskih dejavnosti. Moja oblika zabave je bila nastopanje. Že pri dveh letih sem namreč začela plesati klasični balet, nato džez balet, show dance, hiphop in sem plesala 23 let, od tega sem bila zadnjih 15 let koreografinja in učiteljica plesa. V osnovni šoli sem začela peti v zboru in kmalu sem petje in ples združila v kariero. Medtem ko so ljudje hodili ven žurat, sem jaz žurala tako, da sem bila na odru s svojo glasbeno-plesno skupino in sem skrbela, da so se pod odrom vedno imeli fino. Tako da sem v bistvu na drugačen način dala iz sebe to, kar vsak najstnik mora dati, razlika je pač le v načinu.

Napisala: MIMA
Fotografije: Primož Predalič

Priporočamo