Kam je izginila Saša Lendero?!

Kam je izginila Saša Lendero?! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
4. 2. 2019

Ene najbolj priljubljenih pevk zabavne glasbe Saše Lendero že lep čas nismo opazili v medijih, zato smo se odpravili raziskat, zakaj je že več mesecev ni nikjer opaziti.

Seveda smo poklicali Sašo in iz prve roke izvedeli, da je glasbeno zelo aktivna, tako pri nas kot v tujini. “Pravzaprav ne gre za kakšen načrtovan in uraden medijski odklop. Bolj gre za to, da ob vsej zaposlenosti in množici hkratnih projektov v tujini preprosto ne zmorem v svoje dneve stlačiti medijskega pojavljanja. Čeprav se že od nekdaj zelo dobro zavedam, da so prav mediji za glasbenike glavni kanal, po katerem dosegamo svoje občinstvo,” nam v smehu razkrije Saša in doda: “Vendar pa svoje pojavljanje rada osmislim s kakšnim novim glasbenim izdelkom. Po skoraj polletnem premoru spet pripravljam novo pesem. Komaj čakam, da bom lahko o njej povedala in pokazala kaj več, saj ima pesem že v demo fazi zelo močen potencial.”Saša in njen Miha v zadnjih letih na polno delujeta tudi zunaj naših meja – v Nemčiji, kjer sta glasbeno vpeta v različne projekte z glasbenimi izvajalci. “Uspelo nama je tisto, kar sva si z Miho dolgo želela in za kar sva veliko let trdo delala. Prvih sedem let na žalost popolnoma brez uspeha, a vendar nisva obupala. Vztrajala sva in naenkrat se je odprlo. Danes lahko brez lažne skromnosti rečem, da sva v samem vrhu ustvarjalcev ’schlager’ glasbe. Delava za največja imena te popularne glasbene zvrsti, kot so Helene Fischer, Andrea Berg, DJ Otzi, Andy Borg, Semino Rossi, Beatrice Egli, Monika Martin, Alessa ter druge. Vedno sva bila prepričana, da lahko s svojimi mediteransko-alpskimi koreninami in malo svojevrstnim stilom piševa pesmi, ki bodo očarale poslušalce ’schlager’ glasbe. Videti je, da sva imela prav. Vsak dan sva hvaležna za to priložnost in uspehe, ki jih imava z delom zunaj naših meja,” je jasna Lenderova, ki ne razmišlja, da bi svoje velike uspešnice pripravila za tuji trg.

“Rada pojem v slovenskem jeziku in za svoje občinstvo. Nimam prav velike želje, da bi se poskusila prebiti v tujini, čeprav sem dobila že dve resni ponudbi. Če sem iskrena, moram priznati, da sta vendarle mehko pobožali mojo samozavest, vseeno pa se zanju nisem odločila. Sta pa priredbi pesmi Luna in Zob za zob v nemškem jeziku vseeno našli nove poslušalce prek drugih glasbenih izvajalcev.”Priljubljena pevka ob družini ter ob poslovno zelo razgibani glasbeni poti ne skriva, da ima še kakšen nadvse zanimiv osebni izziv. “O, seveda! Včasih preprosto začutiš, da delček tebe še čaka, da bi se izrazil. Vesela sem, da sem en takšen delček sebe razvila s svojo linijo angelskih grafik Angelik (kakšne angelčke riše Saša, si lahko ogledate na www.angelik.si), vendar smo ljudje zelo kompleksna bitja in v vsakem od nas spi na desetine majcenih ali gromozanskih želja in talentov,” razkrije za konec Saša.

V novi televizijski zgodbi?!

Saša v glasbeni karieri ni bila samo pevka, saj se je pred leti že zelo uspešno preizkusila v vlogi televizijske voditeljice v resničnostnih šovih Ljubezen na seniku, Ljubezen na deželi in Kmetija: Nov začetek. Vse glasnejše pa so govorice, da naj bi se letos ponovno preizkusila v voditeljski vlogi v priljubljenega šova The Biggest Loser Slovenija na Planet TV. Pevko smo poklicali ter jo ujeli na Tirolskem. Brez zadržkov je na naše vprašanje o morebitni vrnitvi v vlogi voditeljice pred male zaslone odgovorila: “Pomlad bo polna novih projektov. Tako glasbenih kot drugih. Vem, da se veliko govori o moji vrnitvi pred televizijske zaslone, vendar tega za zdaj še ne morem komentirati!”

Iskreno o družini

Glasbena družina je vpeta v številne obveznosti pri nas in v tujini, katere budno spremlja tudi desetletna hčerka Aria. V nekaj besedah smo želeli, da nam Lenderova razkrije nekaj starševske zasebnosti. “Najina Aria je središče najinega sveta. Kmalu bo stara deset let in odrašča v izjemno komunikativno, sočutno in prijazno osebo. Zelo pomembno se ji zdi, da smo dobri drug do drugega, do živali in do zemlje, na kateri živimo, zato sem resnično ponosna nanjo,” razkrije Saša in doda: “Z Miho nisva bila nikoli zagovornika permisivne vzgoje, saj meniva, da ne naredi ničesar dobrega otroku. Ravno nasprotno, otrok za občutek varnosti nujno potrebuje razumne omejitve in zapovedi. Mislim, da nisva stroga starša, vseeno pa vztrajava pri zapovedih. Veliko se družinsko pogovarjamo, vzameva si čas, da ji stvari razloživa, spodbujava jo v razvijanju zanimanj in talentov.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Primož Predalič, osebni arhiv