Kamenko Kesar: Razvil nov patent delavnic

Kamenko Kesar: Razvil nov patent delavnic (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
12. 7. 2017

Kamenko Kesar ima več kot 20 let izkušenj na področju ekipnega vodenja. Delal je v podjetjih Microsoft, Simobil in Outfit sedem, danes pa v okviru svojega podjetja Adrema razvija nove ideje.

Ena od teh je nastala s kockami Lego, ki jo je Kamenko poimenoval Polegon. »Polegon® je igra besed poligon in LEGO – igranje z legicami na poslovnem poligonu. Poligon je varno okolje, v katerem vadimo svoje sposobnosti, ki nam pridejo prav v realnem svetu. To je namen Polegon® delavnic. Skozi igro, ki simulira realne situacije, pripraviti ekipe in posameznike, da so v realnem okolju še uspešnejši in učinkovitejši," pove Kamenko.

Kocke že v otrokovem odraščanju stimulirajo določene procese, ki se skozi igro razvijajo. Vse to je Kamenko združil v poslovne namene. "Podjetja, v katerih sem delal, so vame vložila veliko denarja za izobraževanje skozi treninge, seminarje, delavnice, team buildinge. Od vseh v zadnjih 20 letih se spomnim samo še tistih, ki sem jih moral narediti sam, skozi svoje delo, razmišljanje, tudi napake in seveda uspehe. Od tod se je pričelo razmišljanje, da bi delavnice, seminarje, ki obstajajo v svetu, postavil na drugačni osnovi, in sicer skozi lastno delo. Temu sem dodal še element zabave in končna ideja je nekako kar logična. Je pa sanjsko delo, ki s sabo prinaša veliko odgovornost in ogromno dela in prilagajanja. Ekipe so si med seboj različne, kulture v podjetjih so različne, varnost igranja je v podjetjih različna, s tem mislim na to, koliko je varno povedati, kaj si misliš, biti, kar si. Polegon® razgalja ekipe in udeležencem omogoča, da se 'zagledajo' skozi igro. Če to razumejo, je tudi zanje to lahko sanjska delavnica."

V zadnjih šestih mesecih je te delavnice obiskalo okoli 500 udeležencev s ciljem narediti ekipe še boljše in učinkovitejše.

MIMA