Kandidatke za Miss Slovenije 2018 o tem, kako so preživljale počitnice

Kandidatke za Miss Slovenije 2018 o tem, kako so preživljale počitnice (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 8. 2018

Lepotice izbora Miss Slovenije 2018 se že aktivno pripravljajo na prvi teden v septembru, ko bo potekal izbor Miss Slovenije in bo okronana nova predstavnica. Do takrat bodo še izkoristile nekaj prostih trenutkov in pobegnile na počitnice. Zaupale pa so nam, kako so same včasih preživljale dneve na morju.

Melisa Hrapič Cvetko

"Svojega prvega morja se žal ne spomnim, vem pa, da je bilo to v Opatiji in na srečo imam iz tistega obdobja mnogo fotografij in posnetkov. Vem, da sem se plavati naučila postopoma, malo na morju in malo na kopališčih. V vrtcu smo imeli tudi tečaj plavanja, na katerega smo hodili enkrat na teden na bližnje kopališče," se spominja Melisa. "Sicer se ne spomnim prav dobro prvega skoka v morje, vem pa, da se kot otrok v nisem pretirano bala, tako da mi tudi skakanje v morje ni delalo težav. V prihodnosti si želim obiskati kar nekaj počitniških krajev. Zelo si želim potovati in raziskati čim več sveta."

Suzana Knezar

"Prvič sem odšla na morje v 7. razredu, in sicer v Punat, s svojo eno leto mlajšo sestrico. Pred tem smo s starši veliko hodili v terme, kjer sem se naučila tudi plavati. Potem sem prvič brez staršev odšla na morje v drugem letniku s takratnim fantom. Pozneje pa tudi v Grčijo. V bistvu mi je bilo vsako morje po svoje všeč in prav vsako se mi je vtisnilo v spomin. Morda bi se vrnila še na grško obalo na otok Krf. Letos bom počitnice preživela v Novigradu. S fantom pa jeseni načrtujeva morski oddih v vročih državah, morda v Afriki, saj bi rada raziskala morja zunaj Evrope."

Mojca Kranjec

"Kot otrok sem več let z gimnastiko letovala v kolonijah s športnim društvom Sokol Bežigrad. Obiskovali smo Savudrijo in tudi Faro ob reki Kolpi. Najbolj so mi bili všeč celodnevno druženje z vrstniki in dnevi, polni aktivnosti. Poleg treningov športne gimnastike smo imeli možnost preizkusiti svoje znanje tudi na drugih področjih, kot so lokostrelstvo, jezikovni tečaji in ritmična gimnastika. V spomin se mi je najbolj vtisnilo druženje ob večerih, saj je bil vedno organiziran zabavni program. Zadnjih nekaj let pa mi je še vedno najbolj všeč otok Gangaro, kamor hodimo že vsa leta. Na otoku ni mestnega vrveža in hiša, v kateri bivamo, se oddaja v najem za robinzonski turizem, tako da je preživljanje časa povsem odvisno od nas. To je kraj, kjer se vedno odpočijem in odklopim. Tam sem se naučila tudi srfati in se z veseljem vračam ter nadgrajujem svoje znanje."

Pia Šoško

"Do zdaj mi je bilo najlepše na Krku! Tam je res lepo, kristalno čista voda, čudovita okolica in prijazni ljudje! S prijateljico sva imeli napihljiv čoln in veslali do ogromnih skal, kjer sva 'nabili' muziko, jedli lubenico in skakali s skal v morje. Bivali smo v apartmaju, midve sva si dali vzmetnici kar na teraso in spali zunaj, kjer so naju zjutraj prebudili sončni žarki in šumenje valovitega morja. Te počitnice so se mi res vtisnile v spomin! Se pa veselim, da bom čez nekaj mesecev šla na počitnice z letalom! Zagotovo je noro dober občutek, ko si tako visoko med oblaki in gledaš svet pod sabo ... Pa tudi z avtom se mi ne zdi slabo. Komaj čakam, da naredim izpit za avto in peljem prijatelje na morje z odprtimi okni, vetrom v laseh in glasno glasbo v ušesih."

Nika Benotič

"Zadnjih deset let hodimo s starši v Biograd, kjer imamo prikolico v kampu, zato je to tudi kraj, ki mi ostaja najbolj v spominu. Vem, da se bom vsako leto vrnila. Vsako leto se zgodi kaj, česar ne bom nikoli pozabila, in to so nenadomestljivi morski spomini. Večino časa preživljam v vodi in na čolnu, rada se potapljam in iščem školjke ter morske zvezde. Vsako leto se s čolnom odpravimo tudi na daljši izlet. Videli smo že delfine, potopljeno italijansko ladjo in zapuščen bunker. Je pa tudi nekaj posebnega opazovati zvezde med plavanjem in gledati sončni zahod z lubenico ter dobro knjigo v roki. Vsako leto si želim vrniti v Biograd, poleg tega pa sem si zadala tudi to, da bom vsako poletje odpotovala z letalom v eksotične kraje."

Lara Kalanj

"S starši zadnjih nekaj let veliko potujemo. Bili smo v Egiptu, na Tenerifu, v Lefkadi v Grčiji. Od teh mi je bil najbolj všeč Egipt, saj je morje zelo toplo in čisto. Videli smo čudovite koralne grebene in veliko stare kulture. Nekoč se bom vrnila v Egipt, da si ogledam še Kairo s piramidami. Zelo rada imam potovanja, zato želim prepotovati čim več sveta. Želim potovati v eksotične kraje, v države z veliko kulturne dediščine in kraje, kjer se bom lahko samo sprostila in uživala. Letos bom tako s starši odšla na Santorini v Grčijo, potem pa s fantom še na slovensko obalo."

Besedilo: MIMA // Fotografije: Aleš Kocbek

Priporočamo