Karim Merdjadi in Davor Podbevšek združila moči!

30. 10. 2017 | Vir: Nova
Deli
Karim Merdjadi in Davor Podbevšek združila moči! (foto: Alpe)
Alpe

Vrhunski slaščičarski mojster in eden od priljubljenih sodnikov na televizijskem kuharskem šovu MasterChef Slovenija Karim Merdjadi in mlad koprski podjetnik Davor Podbevšek, ki ga je širna Slovenija pred letom spoznala v podjetniški zgodbi o Barba soli v oddaji Štartaj, Slovenija, sta združila moči.

Obiskali smo ju v koprskem Barba Marketu, kjer sta nam iz prve roke ekskluzivno razkrila, kako je prišlo do unikatnega sladko-slano obarvanega sodelovanja – predstavitve treh makronov z Barba soljo. "Drugačnost okusov je moja strast, ki jo tudi sam nadgrajujem. Moje življenje se je izoblikovalo, ko sem živel v Alžiriji še kot otrok, saj sem tam doživel trk dveh kultur ter si na svojstven način širil obzorje okusa. To se mi pozna še danes, saj imam izredno široko razumevanje za okuse," pove Karim in doda: "Danes tudi ni pomembno, da so sladice samo sladke. Lahko se kombinirajo sladko-slani, sladko-kisli, celo rahlo dimljeni ali malo pekoči okusi.

V Kopru smo premierno predstavili nov produkt – njegovo vrhunsko Barba sol, povezano z mojimi makroni. Podjetnega in delavnega Koprčana Davorja sem spoznal kot večina Slovencev prek oddaje Štartaj, Slovenija, kjer sva se po nekaj skupnih pogovorih odločila, da pripraviva nekaj skupnega in okusno zanimivega za vse. Produkt je svež in verjamem, da ga bodo vsi ljubitelji sladic odlično sprejeli, saj ponuja nekaj novega in prijetnega, kar v sebi združuje prav posebno sladko-slano veselje."

Sladko-slana kulinarična ljubezen

Navdušenja ob odlično izpeljanem projektu ni skrival niti mojster soli okusov Davor Podbevšek, ki je na Karimove besede dodal: "Če sem iskren, si tega niti v sanjah nisem predstavljal, ko sem pred leti začel delati s svojo soljo. Opazil sem, da si ta sol z okusi kar sama utira svojo pot. Karima izredno spoštujem, občudujem in spremljam njegovo kulinarično pot na vseh področjih. Kar je naredil z makroni, je spektakularno, saj gre za kakovostno sladico, ki jo vedno znova nadgrajuje.

To, da se je Karim odločil naš produkt vključiti v njegove tri makrone, označujem kot kulinarično pravljico, ki jo lahko spiše in ustvari le človek, ki je mojster na svojem področju," pove Davor in za konec doda: "Barba sol je bila po oddaji Štartaj, Slovenija zelo lepo sprejeta pri nas v Sloveniji, a ekskluzivno razkrivam, da nadaljuje svojo poslovno pot tudi tujini ter s svetlobno hitrostjo osvaja kulinarični trg Rusije, Francije in Italije."

Besedilo: Alojz Petrovčič \\ Foto: Alpe

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu