Karim Merdjadi je zahteven do sebe in drugih!

12. 5. 2018 | Vir: Lady
Deli
Karim Merdjadi je zahteven do sebe in drugih! (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Vrhunski slaščičarski mojster in eden izmed najbolj priljubljenih sodnikov v televizijskem kuharskem šovu MasterChef Slovenija Karim Merdjadi ne skriva, da je žirantska vloga v šovu zelo odgovorna.

"Drugačnost okusov je moja strast, ki jo nadgrajujem. Moje življenje se je izoblikovalo, ko sem še kot otrok živel v Alžiriji, saj sem tam doživel trk dveh kultur ter si širil obzorje okusa. To se mi pozna še danes, saj izredno široko razumem okuse," je jasen Karim.

"Danes ni pomembno, da so sladice samo sladke. Lahko se kombinirajo sladko-slani, sladko-kisli, celo rahlo dimljeni ali malo pekoči okusi. V svojem ateljeju Karim kupcem rad ponudim le najboljše in kakšno novost. Moja letošnja spomladansko-poletna novost je izdelek baba, ki je po jesensko-zimskem produktu v tem času v novi, bolj sveži preobleki. Narejen je na osnovi mandarininega soka, limete in ingverja. Nadvse svež, sočen in po mojem mnenju se ujema prav z vsemi sladicami. Zavedati pa se moramo, da si v šovu žiranti ne smemo dovoliti napak, saj tam ocenjujemo znanje, korektno prikazane krožnike oziroma korektno izvedene kuharske naloge tekmovalcev šova. Sam pa moram biti pri pripravi sladic v ateljeju Karim ter ponudbi na trgu izredno, lahko bi rekli kar zelo natančen, saj me kupci ocenjujejo iz prve roke. Rad jim prisluhnem ob okušanju mojih izdelkov, saj so mnenja zelo zanimiva in konstruktivna. Po dodatnem razmišljanju nastane tudi kakšna pozitivna nadgradnja."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu