Karim Merdjadi: Ljubezen gre skozi želodec!

18. 9. 2015
Deli
Karim Merdjadi: Ljubezen gre skozi želodec!

Karima Merdjadija smo prvič spoznali lani, ko smo ga v pomladni televizijski sezoni medse sprejeli kot sodnika oddaje MasterChef. Tokrat se je pridružil ekipi ene izmed najbolj priljubljenih oddaj pri nas, to je Gostilna išče šefa. Kot pravi, mu dela sicer ne manjka, saj si je v letošnjem poletju lahko privoščil le skromen, nekajdnevni oddih.

Karim je sicer specialist sladic, velik gurman in človek, ki je že zelo zgodaj vedel, kaj si v življenju želi početi. Svojo pot do čisto svojega ateljeja nam je sicer opisal že pred nekaj meseci, tokrat pa smo z njim spregovorili o življenju po oddaji in o tem, kako so televizijske kamere spremenile njegov način življenja.

"Delo pred kamerami je dobra izkušnja. Sploh ko delaš z dobro ekipo. Seveda pa gre za nove izzive, ki so precej drugačni od tistih, ki smo jih vajeni v nekem običajnem vsakdanu," nam je povedal in dodal, da se kljub vsemu nima za kaj pritoževati, saj v svojem delu uživa. Prav v takšnem znamenju so namreč minile tudi njegove poletne počitnice, saj si je letos že drugo leto zapored privoščil le štiri dni oddiha.

"Moje poletje je bilo delovno. Zaradi hektičnega urnika sem se dopusta sicer zelo veselil, a je minil prehitro. Kakorkoli, štiri dni sem popolnoma odklopil od dela, ljudi, od vsega, s čimer se ukvarjam vsak dan. Delamo pač v takšnem poslu. Kot družina smo se sicer od nekdaj radi odpravili nekam, kjer smo lahko kaj dobrega pojedli. Zadnje čase greva z ženo sama, otroci so že odrasli in jim ni do tega, da hodijo z nama okoli," je povedal in dodal, da mu kljub vsemu največ pomeni podpora družine. "Naš poklic je stresen in brez podpore v družini ne gre. Pravzaprav to sploh ni poklic, je način življenja. Podpora je tako potrebna čisto vsak dan, v težki situacijah, ki pa so obenem čisto življenjske," pojasnjuje. Karimu namreč tako doma kot v njegovem kulinaričnem ateljeju ob boku stoji žena Helena Merdjadi Bunjevac, s katero pa ga, kot pravi, vežejo močne vezi. "Povezuje naju marsikaj. Ljubezen do kulinarike, potrpežljivost in to, da drživa skupaj v dobrem in v slabem. Prvi korak na najini skupni poti sem sicer naredil jaz, vendar tudi tokrat nisva mogla mimo reka, da gre ljubezen skozi želodec. Pravzaprav gre še danes," se je spomnil Karim. "Sicer se ne spomnim, s katero jedjo sem jo osvojil. Od tega je že več kot 20 let. Jo je pa od nekdaj očaralo, da ko je prišla ob enajstih zvečer iz službe, je imela sveže skuhano večerjo," je dodal.

Sicer pa si Karim tempa, ki ga živi v tem letu, ne želi podaljševati v nedogled. Kot pravi, bi si želel stara leta preživeti nekje v miru, kjer temperatura pozimi ne pade pod 20 stopinj, poleti pa ne preseže 35.

karim

Napisala Kaja Milanič

Fotografije Primož Predalič, osebni arhiv

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu