Karim Merdjadi dosegel nekaj, kar se mnogim zdi nemogoče in mu še kako zavidajo, zdaj je videti takole ...

14. 5. 2024
Deli
Karim Merdjadi dosegel nekaj, kar se mnogim zdi nemogoče in mu še kako zavidajo, zdaj je videti takole ... (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

To ne uspe kar vsakemu, a on očitno premore vso potrebno disciplino - in rezultat je očiten!

Odvečni kilogrami so tegoba sodobnega časa in povzročajo marsikatero zdravstveno težavo. Ljudje, ki se jim je nakopičila odvečna teža, dobro vedo, koliko dela in odločenosti je potrebno, da se je znebijo. To ni lahka naloga, a številni slavni in znani dokazujejo, da je to mogoče. Izziv ni zgolj izgubiti težo, nov izziv po tem je tudi, da jo je treba obdržati.

To dobro ve naš kuharski mojster Karim Merdjadi, ki je tudi sam prestal veliko preobrazbo. Shujšal je namreč za kar 40 kilogramov - to pa se je zgodilo po tem, ko je dopolnnil 50 let. Vse skupaj pa ni bilo naključje, kot je razkril za portal Vizita.si. Sam je dolgo časa razmišljal o tem, kako se bo spopadel s hujšanjem

Preden se je odločil, da bo shujšal, je imel kar 120 kilogramov, zdaj pa jih ima 85. Sam je za omenjeni vir dejal, da je to bilo veliko, a shujšal ni v kratkem času, saj je potreboval kar tri leta. Dobro ve, da je psihološka priprava še kako pomembna. Ni navdušen nad strogimi dietami, te prinašajo tudi veliko odrekanja in trpljenje.

Karim je tako bel kruh kot prigrizke, pije kokakolo, uživa ocvirke ... Vse pa seveda v okviru zmernosti. Očitno je, da se je moral znebiti svojih slabih prehranjevalnih navad, kar pa ni mačji kašelj, še posebej, če nas spremljajo že celo življenje. A kot je dokazal Karim, je to mogoče, zato je psihološka priprava res pomembna.

Seveda se lahko zgodi, da tisti, ki se odločijo izgubiti odvečne kilograme, na svoji poti kdaj popustijo - a to je treba sprejeti in se odločiti za nadaljevanje. Karim je danes videti precej bolj mladostno, pa tudi njegovo počutje je odlično, tako da se mu je odločitev za korak, ki verjetno ni bil prijeten, še kako obrestovala.

Za portal Njena.si je že pred časom razkril, kakšna je bila njegova dieta: "Uporabil sem kar najstarejšo dieto na svetu: manj žri. Zame je bila rešitev v zmernosti, ne v odrekanju. Se je pa to hitro poznalo tudi na počutju in zdravju, ki sta zdaj super. Vesel sem, da so me pri tem podpirali moji domači, saj brez tega ne gre. Ugotovil pa sem še to, da metabolizem pri 53 letih deluje drugače kot pri 25. Moje telo danes potrebuje manj hrane. Z leti se človek spozna in drugače odziva na situacijo. V bistvu mi je bilo zdaj laže hujšati kot takrat, ko sem bil mlajši," je bil iskren Karim.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk