Karim Merdjadi uživa v svojem masterchefovskem življenju

14. 5. 2018 | Vir: Nova
Deli
Karim Merdjadi uživa v svojem masterchefovskem življenju (foto: Alpe)
Alpe

Simpatični sodnik iz oddaje MasterChef Slovenija, Karim Merdjadi, je tudi v letošnji sezoni po mnenju številnih gledalcev neizprosen, a pravičen pri ocenjevanju zanimivo izbranih tekmovalcev.

Z ženo Heleno sicer velikokrat obiščeta prijatelje na Obali in se z njimi ob dobri hrani in kozarcu vina tudi podružita. Karim pa na Primorsko rad pride tudi s svojim kulinaričnim ateljejem, ki je pravi magnet za številne ljubitelje sladko obarvanih dobrot velikega mojstra. Mi smo pred dnevi vedno nasmejanega Karima srečali na Odprti kuhni v Kopru ter z njim pokramljali o njegovem razgibanem življenju.

"Z družino si porazdelimo delo, saj je kar veliko prireditev po Sloveniji. Tokrat me je spremljal sin, saj je bila žena Helena na festivalu v Radovljici. Na slovensko obalo in v Koper se zelo rad vračam. To je zame veliko veselje, saj je že prihod iz Gorenjske na Obalo v tem času zame napoved poletja. (smeh) Uživam v tem ozračju in vonju, ki mi daje prav posebno energijo. S svojim družinskim ateljejem Karim z veseljem obiščem različna mesta in opažam, da so ljudje navdušeni nad našimi produkti. Lani smo na trg dali nov izdelek z imenom Baba, tako je zdaj največja novost spomladansko-poletni izdelek iz te kolekcije, katerega osnova so mandarinin sok, limeta in ingver. Je zelo svež, sočen in odličen, saj sovpada z najrazličnejšimi sladicami, sadnimi kupami, sladoledom ter se jé lahko tudi samostojno. Baba je pravzaprav stara sladica, ki izvira iz Poljske, čeprav nekateri ugotovijo, da ima nekakšen pridih Orienta. Testo je zelo podobno testu za brioš, le da delamo manjše, jih dan sušimo in potem namočimo v sirup. Pakiramo jih v kozarčke, saj ogromno delamo na terenu in imamo to pripravljeno, da ljudje lahko s sabo vzamejo domov. Velika zahvala gre pri tem moji ženi, ki vse izdelke oz. te kozarčke lepo obleče," nam pove Karim, ki ob svojem delu trenutno največ časa preživi v televizijskem studiu kuhinje MasterChef, kjer se počuti odlično v družbi svojih sožirantov, prijateljev Luke Jezerška in Bine Volčiča.

Karim Merdjadi: Uživa v svojem  masterchefovskem  življenju

"Vsaka sezone prinese svoje tekmovalce, ki so si med sabo zelo različni. Letošnji so izredno zanimivi, tako s karakternega kakor kuharskega vidika. Presenečenj kot v preteklih sezonah tudi v letošnjem šovu ne bo manjkalo. Vesel sem, da smo se žiranti res super ujeli, saj delujemo na isti valovni dolžini, kjer ni večjih odstopanj. Vsi trije se zelo dobro poznamo in natančno vemo, zakaj smo tam ter kakšna je glavna naloga žirije MasterChef." 

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu