Kako je Karin Bizjak spoznavala čare Bližnjega vzhoda

Madinat Jumeirah in Burdž Al Arab sta sanjski arhitekturni pravljici v popolnoma različnih slogih , ki stojita druga poleg druge. Burdž Al
Arab se ponaša s sedmimi zvezdicami pravega prestiža.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
26. 4. 2015

Modna in lepotna urednica revije Nova Karin Bizjak preživlja nadvse zanimiv počitniški oddih v prestolnici, kjer se križa ves svet, v Dubaju. Presenetilo jo je dejstvo, da toliko kultur na enem mestu živi složno, spoštljivo, nasmejano, čisto in predvsem z odprtimi očmi in srcem. Najlepši je občutek bližine doma, saj je gostja pri dobri prijateljici Mojci Šapla, ki v Dubaju uspešno nadaljuje svojo kariero osebne stilistke in menedžerke.

Mojca je Karin popeljala v nočno življenje Dubaja, kjer sta obiskali tudi priljubljen Zero Gravit y klub, ki stoji poleg stavbe Sky Dive Dubai.
Brez ogleda Abu Dabija in znamenite mošeje Sheikh Zayed Mosque ne gre in ta je pustila velik vtis.
Atlantis the Palm je naslednja sanjska zgradba, ki te prevzame s svojo fenomenalno podobo.
Kot vse v Dubaju, kar se ponaša z nazivi največji, najlepši, najprestižnejši, je tu tudi pravi monument arhitekture stavba Burdž Kalifa, najvišja na svetu, s katere imaš razgled do puščave, ki obkroža Dubaj.
V tujem mestu je vedno prelepo videti tudi uspeh iz Slovenije. To je zagotovo čudovita trgovina Steklarne Rogaška v The Dubai Mallu, največjem nakupovalnemu središču v Dubaju in enem izmed največjih na svetu.

Prigoda s potovanja:

  • V Dubaju se vsak dan nekaj dogaja, dogodki ter ljudje se nizajo kar drug za drugim. Karin in Mojca sta se udeležili dubajskega tedna mode Fashion Forward Dubai, ki je s svojo peto edicijo popolnoma navdušil. Celotna modna populacija, od blogerjev do kupcev, oblikovalcev in medijev, se je štiri dni srečevala na sanjski lokaciji Maridat Jumeriah in spremljala vsa predavanja in modne revije.