Karin Lazar in Urban Žertek (Televizijska poroka): Šesti par, ki se bo poročil pred kamerami

Karin Lazar in Urban Žertek (Televizijska poroka): Šesti par, ki se bo  poročil  pred  kamerami (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
17. 4. 2017

Gledalci oddaje Dobro jutro so že šesto leto zapored izbrali par, ki jih je s svojimi nastopi v oddaji najbolj prepričal in jima s tem podarili nepozaben dan pred televizijskimi kamerami.

Zmagovalca tega leta sta 22-letna Karin Lazar in 27-letni Urban Žartek, ki bosta usodni 'da' dahnila prihodnji mesec v Žički kartuziji pri Slovenskih Konjicah.

Simpatični par, ki prihaja iz Zasavja, se je zaljubil na slepem zmenku pred šestimi leti, a kot je povedala Karin, ni šlo za eno izmed tistih filmskih organiziranih dogodkov. "Moja prijateljica in Urbanov prijatelj sta bila par in prav ona dva sta bila tista, ki sta naju na začetku povezala," se začetkov njune zveze spominja Karin, ki je zaročni da Urbanu dahnila minulo valentinovo.

Karin Lazar

"Jaz sem ga za valentinovo povabila v kino, on pa mene za tem na večerjo, kjer me je tudi zaprosil. Tega resnično nisem pričakovala, ker je rekel, da on tega ne bo naredil, da je škoda denarja in da jaz tako ali tako vem, da se hoče poročiti z mano. Zelo me je lepo presenetil," se usodnega večera spominja Karin in dodaja, da so njuno odločitev o poroki pozdravili tudi starši. "Mislim, da so oni zaroko pričakovali bolj, kot sem jo jaz. Zdaj sva vseeno že tri leta živela skupaj, ravno sva kupila stanovanje in mislim, da so starši to pričakovali," nam je povedala simpatična temnolaska, ki se izkušnje zdaj že močno veseli.

V Žički kartuziji

In čeprav parček zdaj čakajo številne pomembne odločitve, pri katerih jima bodo pomagali gledalci oddaje Dobro jutro, nam je Karin priznala, da ji je Žička kartuzija prelepa poročna lokacija.

"Pred izkušnjo v oddaji se nisva pogovarjala o nobeni posebni lokaciji, predvsem zato, ker nisva bila finančno pripravljena na poroko. Ko pa sva obiskala Žičko kartuzijo, sva si rekla, da bi se tam poročila tudi, če ne bi bila izbrana," pojasnjuje in dodaja, da sta glede poroke prepričana samo o eni stvari. Da brez dvoma ne bo majhna. "Tudi če bi si jo želela, imava toliko družinskih članov, ki jih želiva povabiti, da to ne bo mogoče. Povabila bova najožje, ampak bo že to veliko gostov," je še dodala študentka Karin.

Urban Žertek

Kako sta se spoznala?

"Moja prijateljica in Urbanov prijatelj sta bila skupaj. Mislim, da sem jaz njej rekla, ali lahko še meni zrihta kakšnega fajn fanta, po kakšnem mesecu pa me je poklicala in me povabila na pijačo, kjer mi je povedala, da ima enega žrebca zame. Najprej sem se srečanju upirala, zanimivo pa je, da mi je Urban pozneje povedal, da tudi on ni hotel iti. Nisem si želela kar enega spoznati. No, potem sem vseeno šla, ker me je vseeno matral firbec. Tam sva se potem spoznala in od takrat sva skupaj," nam je njuno prvo srečanje opisala Karin.

Kaja Milanič