Karin Škufca: Vsak obraz je svoja zgodba

Vir: Nova
12. 4. 2011

Manekenka in fotomodel Karin Škufca ni le lepotica, ki se odlično znajde pred fotoaparatom, ampak zna tudi za objektivom ustvariti prave male čudeže.

Risanje na papir in obraz

»Že od nekdaj sem zelo rada risala, pred kratkim pa sem po sedmih letih spet prijela za oglje ter začela ustvarjati na papirju. Presenečena sem bila nad tem, kaj se je razvijalo. Risanje me sprošča, me odnese v nekakšen trans, v katerem sem lahko ure in ure, in zato tudi zelo rada tudi ustvarjam na človeškem obrazu,« nam je kar dve svoji umetnostni skrivnosti razkrila Karin.

»Rada ličim in tako sem se pred nekaj meseci odločila za pridobitev strokovnega znanja in začela obiskovati šolo Make Up Artist Center pri Tini Lasic Andrejevič, ki ima res vrhunsko znanje. Poleg tega, da se v šoli naučiš stvari o anatomiji, risanju, barvah in make upu, je tudi odlična priložnost za spoznavanje samega sebe in vrlin, ki jih krepiš iz dneva v dan, saj vsebuje veliko ustvarjalnosti,« je Karin še navdušena nad umetnostjo, ki se je še vedno uči in se v njej izpopolnjuje.