To je razlog, zakaj si Karmen W. Švegl ne želi več delati s soprogom

To je razlog, zakaj si Karmen W. Švegl ne želi več delati s soprogom (foto: Goran Antley) Goran Antley
17. 3. 2022

Vojna poročevalka Karmen Švegl trenutno poroča iz Ukrajine, a se danes poskuša veliko manj izpostavljati, saj so po rojstvu sina njene prioritete veliko drugačne.

Story: Nekateri pravijo, da se ob starševstvu vse nekako umiri. Imate vi podoben občutek? Prej ste tako rekoč hodili po robu ... Imate zdaj kakšne pomisleke?

Karmen: Zagotovo zdaj razmišljam drugače. Midva sva vedno potovala skupaj. Tudi zato, da če bi se nama kaj zgodilo, bi bila skupaj. Zdaj mislim, da je to najslabši scenarij. Skupaj se ne bova mogla več izpostavljati. Druga stvar pa je, da nekaterih stvari, ki sem jih prej delala, zdaj gotovo ne bi več ponovila. Ne vsega, ampak so pa zgodbe, za katere bi si mislila, da ni vredno toliko tvegati. Ena stvar je, da se ti lahko kaj zgodi, ko si sam, druga pa ta, da mora tvoj otrok odrasti brez enega ali obeh staršev. Z otrokom ne moreš statistično izračunati nevarnosti, tudi en odstotek je v takem primeru veliko.

Story: Do zdaj smo vaju na vojnih žariščih vedno spremljali skupaj. Od zdaj bosta torej delala posebej?

Karmen: O tem je težko razmišljati, ko si tu. Upam, da bova kake zgodbe lahko še delala skupaj, upam, da čim več. Verjetno pa ne bi šla skupaj zdaj v Alep. Mislim, da bi to bilo malo neodgovorno.

Vir: Story