Katarina Benček: Čivave so tako prisrčne

Katarina Benček: Čivave so tako prisrčne (foto: Lea) Lea
28. 2. 2015

Nekdanje Playboyevo dekle in diamantka Katarina Benček goji veliko ljubezen do psov, sploh do pasme čivava. V družini imajo že tri čivave, dva samčka, Porša in Nacha, ter samičko Chilly, ki je postala del družine po tragični nesreči svoje predhodnice Coco. Zdaj se je njihov krog še malce povečal, saj je Porš prvič postal očka.

Katarina si je od nekdaj želela jorkširskega terierja, a ker takrat, ko je iskala prvega psa, legla na žalost ni bilo na voljo, si je šla ogledat čivave. Ker so bili mladički tako prisrčni, da bi imela kar vse, ni dolgo razmišljala o nakupu. Nemudoma se je odločila, da gre pes Porš z njo domov. "Nacho pa je prišel v družino skupaj s fantom Rokom. Prinesel mi ga je za darilo, ker sem se ravno odselila na svoje in je vedel, da si želim psa.

Poršija sem pustila očetu, ker sta bila bolj navezana kot midva s Poršem, saj sem bila tisto leto ogromno v tujini. Po dobrem letu in pol za Nachem je prišla Coco, ki je umrla po nesrečnem dogodku (stisnila so jo vrata). Ker pa je bila praznina huda, smo se po priporočilu vseh strokovnjakov takoj odločili za novo. In zdaj je tu Chilly, kličem jo mala huliganka, stara je komaj pol leta in jo imam slabe tri mesece," pove Katarina, ki je že s prvim psičkom družino povsem šokirala.

Sprva je bila družina proti psu

Ko se je Katarina na vratih pojavila s Poršom, so bili domači vse prej kot zadovoljni, saj niso želeli hišnega ljubljenčka. Precej hitro pa so vsi spremenili mnenje in zdaj si brez čivav ne morejo predstavljati družinskega življenja. Ker je Porš izredno 'poskočen' fant, ki rad leta za samičkami, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo postal ponosen očka. "Oče ne pusti, da bi ga kastrirali in mu odvzeli moškost, zato je v času gonitev zelo nemiren.

Takrat gre ven od pet- do sedemkrat na dan," pove Katarina. V naselju pa je spoznala prijazne sosede, ki so se sami ponudili za paritev psov. "Sosedje so si želeli pasjega naraščaja in po dveh poskusih paritve nam je uspelo – zdaj so tu že mladički," veselo razkrije Katarina, ki malčkov še ni videla, saj so še premajhni. "Nisem jih še videla, še čakam. Ker vsi živimo na Fužinah, jih bom šla pogledat, takoj ko jih bom lahko," še doda vesela lastnica čivav.

V naselju same čivave

"Fužine so kar naselje čivav, ogromno jih je. Tako smo z vsemi, ki imajo kužke, stkali odnose, saj se pogosto srečamo na sprehodih," pove Katarina, ki je izredno vesela in ponosna, da se je njen samec sparil s samičko sosedov.
A ker imajo Benčkovi že tri pse, družine ne nameravajo povečati za še enega mladička: "Pri nas je že dovolj pestro, zato bodo mladiče obdržali sosedje. Redno pa se bomo tako in tako srečevali na sprehodih."

Priporočamo