Katarina Benček: Iskrena izpoved o koncu zveze

"Najini cilji so različni, prav tako 
najina pričakovanja. Vem, da se 
bodo pojavili zlobni komentarji, 
vendar jaz sem povedala svojo plat.“ (foto: Primož Predalič, Osebni arhiv) Primož Predalič, Osebni arhiv
Vir: Nova
14. 3. 2016

Starleta, blondinka, lovača ... je le nekaj opazk, s katerimi se je morala v zadnjih letih soočati Katarina Benček. Zdaj se je odločila, da zapusti Slovenijo in pred tem pove še svojo plat zgodbe. Ob skodelici kave s pogledom na Ljubljano, v kateri je preživela celotno življenje, je Katarina odvrgla masko in vse predsodke ter spregovorila tudi o odnosu z nogometnim milijonarjem Andražem Šporarjem.

Svetlolaska je znana po svoji impulzivnosti in iskrenih izjavah, saj velikokrat izrazi svoje mnenje brez kakršnih koli zadržkov. Prav zaradi tega so mediji njene izjave marsikdaj uporabili sebi v korist. Po drugi strani pa Katarina priznava, da je z mediji pridobivala tudi izkušnje in delo, nekajkrat pa ga je prav zaradi govoric tudi izgubila.

"V Sloveniji je slikanje za Playboy še vedno tabu. Ne vem, ali ljudje mislijo, da se zaradi tega na delovnem mestu prikažeš gol. Prav zato so mi dostikrat svetovali, naj ne govorim o svoji izkušnji s Playboyem, čeprav sama mislim, da v tem ni nič slabega," pove Katarina, ki se ukvarja z vizažiranjem, pred leti pa je odprla podjetje za posredovanje modelov in hostes – Diamantke. Le-te so bile izredno uspešne, saj so sodelovale s številnimi priznanimi slovenskimi podjetji, kljub temu pa jim tega uspeha ni nihče priznal, temveč so jih nekateri močno podcenjevali. Prav zato se je odločila, da ima dovolj. "Le redko kateri medij omeni, da sem diplomirala iz ekonomije in da dokončujem študij kozmetologije," potarna Katarina, ki ji do druge diplome manjkajo le še trije izpiti in diploma.

Odhaja

O odhodu v Ameriko je razmišljala že dalj časa, saj sta že z bivšim fantom nameravala odleteti v deželo čez lužo, vendar si zaradi faksa tega ni mogla privoščiti. Močna želja po selitvi se je pojavila jeseni, ko se je vrnila iz New Yorka, ki ji je izmed vseh mest najbolj všeč. Vendar pa se sama seli v Los Angeles, kjer stanuje tudi njena najboljša prijateljica, s katero se kljub časovni razliki slišita vsak dan. "Tu se počutim kot v ribniku, in ne kot v morju," pove Katarina, ki odhaja v sredini aprila, po treh mesecih v Ameriki pa se bo vrnila, da dokonča faks, jeseni pa načrtuje vnovično vrnitev v ZDA. Razmišlja o tem, da bi kariero gradila v medijih, morda odnosih z javnostjo, saj jo zanimata tako estetika kot šovbiznis. "Tam kdor hoče delati, lahko dela, pri nas pa tudi če bi rad, ne moreš," pove Katarina, ki sebe ne vidi več na sončni strani Alp. Največja težava bo prav ločitev od družine, na katero je močno navezana. "Moji starši živijo le dva bloka stran, zato mi je bilo vedno težko ob misli, da jih dolgo časa ne bom videla," pove, vendar pa se je odločila, da mora bolj gledati nase in nekaj narediti zase. Letos bo namreč dopolnila 30 let, zato je skrajni čas, da sledi svojim sanjam in jih uresniči.

Andraža ni lovila

V jeseni so se pojavile govorice o njunem 'prijateljstvu' z nekdanjim kapetanom Olimpije Andražem Šporarjem. Katarina v začetku na njegovo presenečenje sploh ni vedela, kdo Andraž Šporar je. "Ko me je kontaktiral, nisem vedela, kdo je on. Videti je bil simpatičen, jaz pa sem bila samska. Mediji pa so o meni pisali kot o nekom, ki je ujel nogometaša. Nikoli v življenju nisem lovila nikogar, vedno sem se pustila ujeti," še razlaga o začetkih poznanstva. Katarina se ni želela izpostavljati, prav tako pa zaradi slabih izkušenj iz preteklosti ni želela na veliki klin obešati svojega prijateljevanja z Andražem. Zaradi napačnih informacij in težav z mediji je namreč tudi njena zveza z Rokom Mariničem dobila povsem drugačne tone. "Slovenija je polna nevoščljivosti. Imela sem izkušnje, ker so nekatera dekleta osvajala fanta le zato, ker je bil moj. Prav zato nisem želela svojih partnerjev izpostavljati," razjasni nekdanja 'diamantka'.

Vsak po svoje

Mediji so se v njun odnos začeli vtikati že na samem začetku, kar je bilo izredno moteče. "Začela sva se šele spoznavati, zato tega nisem želela deliti z javnostjo. Popolnoma drugače bi bilo, če bi bila skupaj že dalj časa," pove Katarina, ki nikoli ni mislila, da se bo zapletla z mlajšim fantom. Sama se je vedno le smejala prijateljicam, ki so se dobivale z mlajšimi. "Zarečenega kruha se največ poje. Med nama z Andražem je bilo namreč kar 8 let razlike," pove v smehu. Odločila sta se iti vsak svojo pot, vendar o Andražu ohranja dobro mnenje in ji bo ostal v lepem spominu. "Močno upam, da mu uspe," odkrito prizna Katarina, ki si niti predstavlja ne, kaj si o njej zaradi medijskega natolcevanja mislijo Andraževi starši in prijatelji. Meni, da bodo ljudje veseli, ko bodo izvedeli, da se jima ni izšlo, že zaradi tipične slovenske zavisti, ki veje na sončni strani Alp.

Nika Arsovski