Katarina Benček: “Še vedno me vleče v Azijo”

Katarina Bencek (foto: Foto: Igor Zaplatil) Foto: Igor Zaplatil
Vir: Story
18. 6. 2019

Rajske peščene plaže, senca palmovih dreves, kristalno čista voda, sveže obrano sadje so del vsakodnevnega življenja na Baliju, pravi Katarina Benček.

To je izkusila lansko jesen, ko je za nekaj mesecev zamenjala bivališče, a se po nesreči, ki se ji je pripetila na rajskem otoku, kmalu vrnila domov. A le za kratek čas, nemirni duh jo že mami v nove dogodivščine. Tudi na sončni strani Alp ni počivala, predstavila je namreč knjižni prvenec Lublanska izpoved, ki je nastajal desetletje, ob njem pa bo številnim zastal dih.

Knjiga je postavljena v Ljubljano in govori o dogajanju v prestolnici, zgodbah Ljubljančanov, ki postrežejo s številnimi presenetljivimi pripetljaji. Čeprav se je Katarina pisanja knjige sprva lotila bolj v šali, je prav na pobudo očeta prvenec tudi dokončala in ga poslala na knjižne police. Družbeno kritična knjiga razkriva številne zgodbe, ob katerih bo marsikdo obnemel.

“Knjiga, ki je pred vami, vas bo na nekaterih točkah zagotovo pretresla. Iskali boste povezave z ljudmi, o katerih ste brali v rumenih medijih, morda boste v zgodbah iskali sebe. Morda se celo najdete, a brez skrbi, Ljubljančanka Ula, skozi oči katere boste doživeli Lublansko izpoved, ne govori o vas. Ali pač?” se glasi grob opis knjižnega dela. Katarina sicer knjige pred tedni še ni obešala na veliki zvon, saj se vrstice dotikajo številnih tem, o katerih se v javnosti le šušlja. Glede na to, da se je dolgo gibala v krogih slovenske estrade, je vprašanje 'Kaj pa, če je vse to res? na mestu.

Vendar pa Katarina na slovenskih tleh ne bo ostala prav dolgo. “Moj nemirni duh me vedno na neki način preganja. Ali je to v smislu novega poklica, novega projekta ali nove destinacije, ki bi jo rada obiskala. Včasih je težko v takem okolju, kot sem bila sama, živeti s tako nemirnim duhom, ker sem težko pojasnila svoji družini, kaj se dogaja z menoj vsakič, ko me je pičila neka nova ideja in s tem nov podvig. Trenutno me še vedno vleče v Azijo. Nisem še končala, vsaj mislim. Ampak še sebe presenetim z odločitvami, zato težko napovem, kaj je moj naslednji korak,” nam je zaupala Katarina, ki ji je življenje na Baliju ustrezalo.

Tam je razširila svoja obzorja in spremenila življenjski slog. “Vsak dan slišim in vidim kaj novega, in to me izpolnjuje. Morda do trenutka, ko ne prideš nazaj, niti ne vidiš, kako te dejansko tujina spremeni,” zagotavlja.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografiji: Primož Predalič, Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2019

Story 11/2019, od 23. 05. 2019

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri