Katarina Benček: V Ameriko samo še na pobeg

Katarina Benček: V Ameriko samo še na pobeg (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
13. 11. 2016

Pred dvema mesecema smo poročali, da naj bi lepotička Katarina Benček točno na prvi šolski dan poletela v Los Angeles, kjer bi nadaljevala podiplomski študij ekonomije. A to se ni zgodilo, saj je le en dan pred napovedanim odhodom odpovedala letalsko karto in ostala v Ljubljani, kjer jo je čakala nova poslovna preizkušnja.

"Glavni razlog mojega neodhoda v ZDA je ta, da sem končno začutila, kaj bi rada delala v življenju, in to tudi uresničila. Bližje, ko je bil datum, bolj sem se spraševala, ali je to prava odločitev zame. Še vedno sem bila v stanju iskanja sebe in tistega, kar bi rada delala v življenju. Splet okoliščin je bil tak, da sem se dogovorila s starši, da še meni odpremo butik, kajti mami ga že ima. Včasih imaš nekaj pred nosom, pa tega sploh ne vidiš," se je razgovorila Katarina, ki je v trenutku, ko je odpovedala letalsko karto, začutila adrenalinski občutek. Še nekaj dni po tem je imela nemiren spanec, saj je butik velika odgovornost in tudi finančni zalogaj. "Najbolj me je zanimalo mnenje sestre, ki je največji realist in kritik. Ko je ona podprla projekt, sem vedela, da je to to. Tudi reakcije ostalih so bile enake. Ravno včeraj je prišla kolegica iz študentskih let in še dobro ni odprla vrat, ko je iz njenih ust prišlo: 'Čakala sem ta dan, ko boš odprla trgovino, ker sem vedela, da bodo tukaj dobri kosi.' Te reakcije so me motivirale, da se še bolj trudim, in upam, da bo ta zgodba uspešna," je optimistična Katarina.

Za ljubezen ni časa

Ime butika je Urbani obešalnik, saj je v središču Ljubljane, kjer se prepleta urbana moda. "Želela sem, da je ime slovensko, ker mislim, da je tako edino prav. Obešalnik je sigurno tudi nekaj, kar nas povezuje z oblekami, zato smo s tem imenom zajeli vse," nam je zaupala novopečena podjetnica, ki je letos dopolnila 30 let. Tudi sama je velika ljubiteljica mode in vedno je rada oblečena nekoliko drugače kot vsi ostali. "Sicer pa mi je bilo to položeno v zibelko. Mama prihaja iz Beograda in tudi sama sem tam rojena. Znano je, da so Srbkinje urejene in dajo veliko na svoj videz. Verjetno je to nekaj kar sem genetsko podedovala," je v smehu povedala lepotička, ki je Ameriko začasno postavila na stranski tir. "Vseeno je tam moja najboljša prijateljica in morda, ampak res morda se spet podam kdaj tja na novo dogodivščino. Verjamem pa, da to ne bo to tako hitro. Ker to bi pomenilo, da je tukaj nekaj hudo narobe. Amerika je zame kot neki počitek za dušo ali pobeg v neki drugi svet," nam je zaupala Rina, kot jo kličejo prijatelji. Trenutno je samska in se posveča predvsem svoji 'poslovni' ljubezni. "Ostalo me ne zanima. V tem trenutku bi težko prišel nekdo, ki bi mi spodnesel tla pod nogami. Sploh po vseh izkušnjah zadnjih par let, ko te ljudje, ki so ti blizu, razočarajo in izdajo. Zato grem zdaj nekoliko bolj previdno v razmerja," je še za konec povedala Katarina.

Tekst: Barbara Majič