Katarina Čas je očarala s svojo preprostostjo

Ena od najuspešnejših in najlepših slovenskih igralk Katarina Čas kljub druženju s svetovnimi filmskimi zvezdniki iz Hollywooda ostaja preprosta z jasnimi cilji in izzivi v svoji razgibani igralski karieri. (foto: Luka Kotnik) Luka Kotnik
Vir: Lady
28. 3. 2019

Ena najuspešnejših slovenskih igralk Katarina Čas je polno zaposlena tako v domačih kot tujih koprodukcijah. 

Delavna igralka ne skriva, da so se ji filmska vrata na široko odprla z igranjem v irski črni komediji Policist (The Guard) leta 2011, leta 2013 pa je ob boku svetovnih filmskih igralcev, zvezdnikov Leonarda DiCapria in Margot Robbie, igrala v največji filmski uspešnici v do zdaj svoji razgibani filmski karieri, Volku z Wall Streeta. Od tam je šla igralska pot Časove samo še navzgor. Zaradi številnih igralskih obveznosti in vlog Katarina večino časa preživi v tujini.

Pred dnevi pa se je vrnila iz tujine in sprejela prav posebno povabilo v osrčje Goriških brd na unikaten dvorec Gredič, ki je na posebnem večeru gostil izjemne slovenske ženske. V sodelovanju z The Slovenia so skozi druženje in pogovor oživili žensko izdajo knjige PINK The Slovenia Book - Top 100 Destinations, v kateri je zbranih 15 le ženskih intervjujev z nekaterimi najbolj izjemnimi, sposobnimi, podjetnimi, vizionarskimi in vplivnimi Slovenkami.

Tokratnega srečanja so se udeležile igralka Katarina Čas, podpredsednica organizacije AmChams in Europe Ajša Vodnik, dr. Jerca Legan Cvikl, publicistka in filantropinja, Irena Kos, regijska guvernerka Slovenia Rotary, Laura Unuk, svetovna prvakinja in šahovska velemojstrica, ter mednarodno priznana modna oblikovalka Mateja Benedetti.

Skozi nadvse zanimiv pogovor so se prav vse gostje strinjale, da imajo rade naravo, lepote in raznolikost Slovenije ter zelo nazorno poudarile, da moramo, če želimo te vrednote ohraniti v naši deželi, ohranjati tudi vzdržnost in se odločiti, ali bomo kot turistična destinacija ostali butični ali bomo to razvrednotili. Prav vse pa je skozi pogovor navdušila Časova s svojo preprostostjo in nezvezdniškim odnosom, ki je poudarila, da Slovenija kljub številnim igralskim obveznostim ostaja njen dom, saj je kakovost življenja v primerjavi s tujino v določenem pogledu zelo visoka in ni umetno narejena.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografiji: Luka Kotnik